Diaz Ayuso (PP) té raó… i la confrontació democràtica

257

1. Isabel Dìaz Ayuso (PP) té tota la raó quan afirma que “Madrid es España dentro de España”. El Madrid de la Constitució monàrquica de Felipe VI i del seu pare, el Campechano fugit, imposat com a rei pel dictador Francisco Franco, te tot el poder institucional, polític, judicial, militar, mediàtic, econòmic, llingüístic, les infraestructures, les clavegueres de l’estat… Tot. Un bon motiu que justifica, a mes de la voluntat del poble, la independència donat també el fracàs de l’autonomisme descafeïnat i d’un federalisme que és un bluf.

2. I, ai las, l’establishment considera que els dolents d’aquesta pel·lícula totalitària son els presidents Carles Puigdemont i Quim Torra que plantegen la legítima confrontació democràtica i intel·ligent amb l’estat. Parlem-ne. No totes les confrontacions son igual. Hi ha la confrontació repressiva practicada pel règim post franquista espanyol. Repressió institucional, política, judicial, policial, mediàtica amb guerra bruta, clavegueres de l’estat, afinament de fiscals. Règim espanyol que no respecta el resultat de les urnes a Catalunya i no permet les investidures de Carles Puigdemont, Jordi Sánchez, Jordi Turull, i ara persegueix a Quim Torra.

3. Però també hi ha la confrontació democràtica i intel·ligent, que es dona a tots els autèntics sistemes democràtics, propugnada pel president Puigdemont. El president exiliat ho ha explicat per escrit i de viva veu però els seus oponents, que s’omplen la boca amb la paraula “diàleg”, no volen escoltar-lo. La confrontació plantejada per Puigdemont es basa en la proposta, la paraula, les urnes.  No consisteix en imposar, ni en perseguir el discrepant, ni en confiscar i destruir les urnes. La confrontació democràtica, segons el líder de JxCat, implica estar a favor dels drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles. Implica respectar i aplicar la Declaració Universal dels Drets Humans. Aquesta Declaració preval sobre qualsevol legalitat i sobre la Constitució espanyol com reconeix el mateix text constitucional (article 10.2)

 

Comparteix aquesta entrada