Les urnes decideixen en el Barça republicà

402

1. Sì, el futur del Barça ha de ser decidit pels socis que votin a les urnes. La crisi del Futbol Club Barcelona te causes internes, com la mala gestió esportiva i cívica de la directiva, i causes externes, com el funcionament del VAR a favor del Real Madrid sobretot a partir de l’aturada motivada per la pandèmia.

2. Ara és l’hora dels socis i de les urnes, malgrat el dolorós record de la repressió política, judicial, policial i mediàtica contra els votants que acudiren a les urnes en motiu del referèndum d’autodeterminació. Només hi ha un camí vàlid i decent en democràcia, qualsevol democràcia tan si es esportiva com política. El camí de les votacions. La confrontació intel·ligent i democràtica es realitza amb propostes, la paraula, les urnes. Hi ha una altra confrontació que no es intel·ligent ni democràtica. Es la que es basa en la imposició, la repressió, el confiscar i trencar les urnes.

3. El futur del Barça es juga, malgrat la pressió de grups mediàtics que ja ha començat, en la confrontació intel·ligent i democràtica. Confrontació republicana perquè el Barça no ha estat històricament ni és avui un club monàrquic. És una gran diferència social amb equips reials i monàrquics com el Real Madrid i el Real Club Deportivo Español que porten una denominació («real») i una corona en els seus respectius escuts. Una corona cada vegada més i més devaluada aquí i en el món mundial.

 

Comparteix aquesta entrada