Confrontació intel·ligent de Junts a Europa amb el règim post franquista

441

L’eurodiputada Clara Ponsati (JuntsxCat) ha realitzat al Parlament europeu una intervenció que és bon exemple de la confrontació intel·ligent proposada per Carles Puigdemont davant  la confrontació repressiva del règim post franquista espanyol.

1. El discurs de Clara Ponsati té una sòlida dimensió política i ètica. Les seves paraules interpel·len de fet a la Corona i a l’actual Govern espanyol, qualificat de “progre” per el seu president, els seus ministres i la seva claca mediàtica. “Claca: Colla de gent pagada que acudeix a una representació teatral o a un espectacle qualsevol per aplaudir i assegurar-ne l’èxit” (Diccionari de la Llengua catalana).

2. www.avantguarda.cat (que no te res a veure amb el diari espanyol La Vanguardia) afegeix que el discurs de l’eurodiputada catalana interpel.la implícitament l’episcopat espanyol que de manera vergonyant i gens cristiana ha donat suport al comportament del campechano fugat.

3. El discurs de Clara Ponsati, durant minut i mig i en anglès, segueix a continuació íntegrament. Val la pena.

“Aquest Parlament ha demanat repetidament que s’aturi l’exportació d’armes a Aràbia Saudita però aquestes demandes son ignorades. Espanya té una llarga tradició de venda d’armes a Aràbia Saudita i el Govern del senyor Sánchez ha mantingut la tradició autoritzant vendes fins a 400 milions el 2019. Els tractes amb els saudites son el negoci familiar de la Casa Reial espanyola que ha passat amb la complaença de tots els governs espanyols des de 1975. Per sort els afers del rei Juan Carlos  amb els seus amiguets saudites per fi estan sent investigats però no a Espanya sinó a Suissa. Que fan les autoritats espanyoles respecte a tal fet? Res. Però es que no només rebutgen investigar sinó que a sobre participen  de l’encobriment enviant el rei a Abu Dhabi perquè es pugui amagar de la justícia suïssa i continuen venen armes als saudites. Això s’ha d’aturar. Els interessos corruptes d’un estat membre no poden passar per sobre de les nostres obligacions morals. Gràcies”.

Comparteix aquesta entrada