El règim persegueix els presidents legítims Mas, Puigdemont, Torra

272

Els presidents catalans Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas

1. El règim espanyol persegueix els presidents democràtics i legítims de Catalunya i els candidats a ser-ho. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (Espanya) condemna a Artur Mas. Carles Puigdemont ha d’anar exiliat a Bèlgica on es eurodiputat i viu en llibertat. Ara toca el torn a Quim Torra.
 
2. Inhabilitar el president Torra amb l’excusa de no tenir permís per defensar des del Palau de la Generalitat la llibertat d’expressió i dels exiliats i presos polítics tornaria a demostrar el baix nivell del règim espanyol. Règim de molt baixa qualitat democràtica. Règim d’una monarquia franquista inaugurada per l’avui campechano fugat amb la complicitat dels partits espanyols des de PSOE a VOX. Règim amb aparells judicials i policials desprestigiats internacionalment. El resistent Torra, president democràtic i legítim de Catalunya, seria una nova víctima de la repressió. Víctima per imposició política i judicial espanyola, no per voluntat pròpia. Torra és un resistent, no un victimista.
 
3. Els règims autoritaris i dictatorials reprimeixen els presidents legítims. Els desqualifiquen gràcies a les clavegueres de l’estat, o amb la presó, o amb l’exili, o amb la mort. Un cas emblemàtic és el de Salvador Allende, president de Xile, assassinat en un bombardeig dels militars colpistes liderats pel malparit Augusto Pinochet, gran amic de Francisco Franco, sobre el presidencial Palau de la Moneda l’11 de setembre de 1973. Si, ai las, un 11 de setembre, data de tanta significació històrica, cívica, política, nacional i de voluntat sobirana i d’independència de Catalunya.
 
4. La independència de Xile, com la de totes les nacions, és el procés històric que va permetre que el poble xilè fos un estat independent de l’imperi espanyol. La independència de Xile fou declarada oficialment l’1 de gener de 1818. Va ser reconegut com un estat independent per Espanya el 24 d’abril de 1844. Xile, amb els diversos governs que ha tingut, no ha volgut mai tornar a ser dependent d’Espanya.

 
5. Quatre dies després de la liquidació física del president Salvador Allende, 15 de setembre, el cantant i poeta Víctor Jara també era assassinat, entre molts altres, pel militars xilens a l’edat de 40 anys. Víctor Jara te poemes dedicats al president Allende.

Compañero presidente / por tu vida cantaremos / por tu muerte una canción / cantaremos por tu sangre / compañero, Salvador.
(…)
Por las amplias alamedas / compañero presidente / volverá a marchar el pueblo / con su grito combatiente.
(…)
Que terminen los martirios / de tu tierra traicionada / que renazcan las espigas / de la patria liberada
(…)
La unidad del pueblo entero / es la fuerza libertaria / cumpliremos tu palabra / Salvador de la victoria

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada