Defensa d’Espanya amb insults

375

El PSC que propugnava que Catalunya és una nació i l’autodeterminació ja no existeix

Tot val per defensar Espanya. També els insults. Els internautes decidiran que pensen del llenguatge emprat per un militant històric del PSC/PSOE, Modest Panades Vives, a facebook en contra de les cròniques de qui signa, Oriol Domingo.

 

1. Modest Panades Vives entra en polèmica en contra d’un servidor, Oriol Domingo. Explica: “Espanya es una democràcia en els estàndards més alts de respecte als drets humans. La realitat, ja sé, us ofèn. Voldríeu que fos certa la vostra animadversió, per no parlar directament d’odi. Espanya no es perfecta, cap democràcia ho és, però és una democràcia reconeguda en totes les instàncies mundials. Altra cosa és el lamentable copet d’estat totalitari que va protagonitzar l’independentisme. Reflexioneu sis plau, torneu a la realitat”.

2. Rèplica al militant del PSC/PSOE…

– Ai Modest ai. Espanya no m’ofèn. No li tinc animadversió. Ni odi. ¿I tu? ¿El sobiranisme català, que es tan legítim com el sobiranisme espanyol, t’ofèn, li tens animadversió, l’odies? Tu ho afirmes de mi. Jo em limito a preguntar-t’ho. Em menysprearia a mi mateix si digues que tu tens odi.

Cal reafirmar la llibertat de la discrepància, sempre sense insultar ni perseguir al discrepant. Alguns exemples. ¿Es democràtic que Juan Carlos hagi estat designat rei pel dictador Franco? ¿Es democràtic que Juan Carlos hagi jurat, sí jurat, fidelitat al “caudillo” i als feixistes Principios del Movimiento Nacional? ¿Ha trencat el seu jurament públic i solemne? ¿És creïble un personatge que trenca el seu jurament? ¿Es democràtic el fet dels foscos afers econòmics i de faldilles que afecten a Juan Carlos? ¿Es democràtic que Juan Carlos s’hagi fugat del regne d’Espanya i hagi marxat als Emirats Àrabs Units que es un estat no democràtic i on es violen els drets humans? ¿Es democràtic que la Casa Reial i el Govern espanyol donin cobertura a aquesta fugida? ¿Per què no actuen la fiscalia i la policia?

 –Les clavegueres de l’estat, la guerra bruta, els GAL, la caverna mediàtica, la repressió policial que s’ha vist a tot el mon gràcies a la televisió, un sistema judicial desprestigiat a l’Europa democràtica… ¿Son un exemple de democràcia i respecten els drets humans, els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles? 

 – Un demòcrata ha de respectar el sobiranisme espanyol i també el sobiranisme català. És legítim que hi hagi catalans que vulguin una Catalunya democràtica, lliure, solidaria, sobirana / independent. 

 3. Fins aquí la resposta al militant del PSC-PSOE, un partit que era teòricament republicà i federal i que ara es monàrquic i centralista. Un partit que s’arrossega davant l’ultra espanyolista i dretà Ciudadanos en creixent procés de demolició.

4. I el PSC que propugnaba que Catalunya és una  nació i que, com a tal, té dret a l’autodeterminació ha desaparegut del mapa

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada