Espanya derrotada en cinc fronts

395

Els esdeveniments d’aquests darrers dies mostren una Espanya derrotada per golejada en, com a mínim, cinc fronts.

1. CORONAVIRUS. Organismes internacionals demostren que l’estat espanyol és un dels que ha gestionat pitjor la lluita contra el coronavirus amb les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques que això implica. La gestió va quedar al principi militaritzada i monopolitzada pel president Pedro Sánchez com autoritat única, trencant l’esquema competencial de l’estat autonòmic.

2. CORINAVÍRIC FUGAT. La fuga covarda, com una misteriosa intriga de pel·lícula en blanc i negre, de l’emèrit i corinavíric Juan Carlos I, imposat com rei pel dictador Francisco Franco i pare de Felipe VI. Constitueix una càrrega en profunditat  contra la línia de flotació de la institució monàrquica espanyola desprestigiada i en crisi com  cap republicà, espanyol i català, s’hagués pensat mai.

3. SISTEMA JUDICIAL TOCAT. El rebuig de la justícia belga (és a dir, juusticia democràtica i europea) a l’extradició del conseller de Cultura, Lluis Puig, demanada pel Tribunal Suprem, declarat incompetent. Deixa tocat un cop mes el sistema judicial espanyol.

4. DESCRÈDIT BORBÒNIC. Descrèdit creixent de la saga borbònica i de les institucions espanyols (judicials, polítiques, econòmiques, policials, mediàtiques). Aisi es posa de relleu en la premsa, radios i televisi0ns internacionals. Descrèdit especialment intens  a la Catalunya que aspira a ser sobirana, a Europa i al mon civilitzat.

5. FRANQUISME. Els hereus socials, econòmics i polítics vinculats històricament al franquisme així com els règims corruptes, retrògrades i fortament autoritaris justifiquen, son comprensius i donen suport a les actuacions de Juan Carlos i de Felipe VI. També el PSOE, governant a la Moncloa, abandona les seves vel·leïtats teòriques republicanes i federals per convertir-se decididament en partit monàrquic i centralista.

 

Comparteix aquesta entrada