El socialcatòlic Carbonell defensa l’Església espanyola d’Omella

377

El socialcatòlic i galicanista Josep M. Carbonell, antic socialista, escriu a La Vanguardia, ai las!, un article en que defensa l’Església del cardenal Joan Josep Omella, president de la Conferencia Episcopal Española. Com galicanista vol una Església al servei de la unitat d’Espanya.

1. ¿Que escriu i no escriu Carbonell? Ni una paraula de condemna per esperit humanista i cristià a la repressió institucional, política, judicial, policial i mediàtica contra el sobiranisme / independentisme català democràtic i pacífic.

2. Ni una paraula de condemna del terrorisme d’estat dels GAL propiciat pel PSOE ni del seu suport al franquista PP per implantar el repressiu 155 contra Catalunya.

3. Ni una paraula per condemnar els foscos afers econòmics i d’amants de Juan Carlos I, pare del rei.  

4. Ni una paraula crítica cap el PSOE que renuncia a la república i al federalisme per convertir-se en borbònic, centralista, provincià, autoritari.

5. Ni una paraula ni un gest de suport als exiliats, presos i perseguits polítics catalans. Carbonell i el seu amic Omella haurien de saber que un règim no és democràtic si vol imposar-se amb repressió, a cop de porres, sense urnes, sense respectar els drets i les llibertats de les persones i dels pobles.

6. El galicanista Carbonell, com un activista de Ciudadanos i VOX, menteix quan afirma, que Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Quim Torra, a qui menysprea, volen destruir-ho tot en nom de la independència de Catalunya.

7. El catòlic i dependentista Carbonell menteix quan afirma que l’independentisme vol fer que l’Església a Catalunya sigui independentista. La única Església nacionalista existent sota el règim borbònic es la Conferencia Episcopal Española presidida pel seu amic Joan Josep Omella, cardenal que  practica una política espanyolista al servei d’aquesta Conferència i, ara també, del Govern del PSOE / Podemos.

8. El dependentista Carbonell i el seu amic Omella fan veure que no saben que els exiliats catalans, començant pel president Carles Puigdemont, son considerats demòcrates i pacífics a Europa on viuen en llibertat… però que si estiguessin a l’estat espanyol estarien a la garjola  com els seus companys empresonats que son tractats com perillosos criminals.

9. El social catòlic Carbonell i el seu amic Omella volen una Conferència Epìscopal Espanyola que es reafirmi com Conferència Episcopal Española perquè per ells una Conferencia Episcopal Catalana no te cap sentit.

10. Afortunadament la Fundació Joan Maragall, de la que Carbonell és  membre del seu patronat, mai s’ha pronunciat en aquests  assumptes com ell fa. Per exemple, els cristians David Jou i Joan Rigol, president i membre d’aquest patronat, tenen una visió sobre la fe, l’Església, la política, la independència, Catalunya… i s’expressen amb una categoria ètica i estètica a anys llum del mal gust de Josep M. Carbonell,

Comparteix aquesta entrada