America first. España primero. Bufff…

466

1. Donald Trump aplica la seva política presidencial, “America first”, a la crisi del coronavirus.  Una postura criticada des de les perspectives de la bona política, la solidaritat, la llibertat, l’ètica. També a la península ibèrica s’erigeix la “España primero” com objectiu prioritari a aconseguir aprofitant la pandèmia letal, el confinament i la profunda crisi econòmica i social que ja ha començat.

2. Les institucions espanyoles, el seu Govern PSOE/Podemos, l’oposició del trifachito (PP, VOX, Ciudadanos) poden tirar-se els plats al cap però sempre deixant clar que “España primero”... L’Espanya una d’arrels predemocràtiques.

3. Per això hi hagut en aquests temps una visible presència militar en diàries rodes de premsa, al carrer, als mitjans de comunicació… Per això el president Pedro Sánchez es va auto erigir com “mando único competente” en la gestió de la crisis… Per això la Moncloa va prescindir del constitucional estat de les autonomies i es va apropiar de les seves competències… Per això el PSOE dels GAL i del 155 ja ni parla d’un federalisme espanyol que mai ha existit… Per això tot porta a recuperar el règim pre democràtic on era mes còmode estar al servei submís de la “España primero” per damunt dels drets, les llibertats i el benestar de la ciutadania. Bufff

4. Cal tenir en compte una afirmació recent d’Angela Merkel: “L’estat nació no te futur. A Alemanya només li anirà bé a llarg termini si a Europa li va be”. Consideracions per aprofundir les idees de la cancellera… Espanya i altres, que es presenten com estat nació, no tenen futur. Cap estat renuncia a ser estat. Te lògica que nacions com Catalunya aspirin a ser estat.  El futur passa per Europa, l’Europa dels pobles.

 

Comparteix aquesta entrada