Caps de turc de l’Espanya colonial i repressora

272

Cristòfor Colom, decapitat a molts punts d’Amèrica i Europa

1. Reacció iconoclasta contra estàtues de Cristòfor Colom, Jùniper Serra, Miquel de Cervantes… convertits en caps de turc de l’Espanya colonial i repressora. “Cap de turc” o persona a qui hom fa responsable d’alguna cosa sense ésser-ho. Reacció endegada contra la letal repressió policial amb el negre George Floyd a Minneapolis que es va veure a tot el mon per TV. Brutal episodi que recorda l’actuació policial espanyola, dirigida per Diego Pèrez de los Cobos, contra els catalans que participaren en el referèndum de l’1 d’octubre. També es va veure a tot el món per TV. Aquests policies son guardonats, no perseguits!.

2. Els atacs a Colom, Serra, Cervantes… es produeixen en un temps en que es re actualitzen els GAL (terrorisme d’estat) del Govern de Felipe González. El terrorisme d’ETA no s’havia de combatre amb un altre terrorisme. Un objectiu dels GAL, a més, es defensar sigui com sigui la unitat espanyola, L’Espanya que va colonitzar Amèrica i que va perdre les colònies perquè els pobles colonitzats lluitaren per la seva llibertat.

3. Aquella Espanya, després de la mort del dictador Francisco Franco fa 45 anys, encara te exiliats i presos polítics. Encara discrimina el català. El Tribunal Suprem acaba de prohibir que les administracions de les Illes Balears, País Valencià i Catalunya es comuniquin entre si en català. Vulneració colonialista dels drets humans.

4. Un dels espanyols més significatius en els afers del GAL i la colonització és Josep Borrell, incomprensible i tèrbol alt representant per la Política Exterior Comunitària des del 2 de juliol del 2019. Borrell i tot el Govern del PSOE defensen a José Barrionuevo (ministre d’Interior) i Rafael Vera (secretari d’Estat de Seguretat), condemnats per terrorisme d’estat. Borrell adopta un compromís públic: “La solidaritat amb aquests companys (Barrionuevo i Vera) va irrenunciablement unida al nostre projecte de futur”. Borrell també afirma que una causa per la qual EE.UU te un alt nivell de cohesió es haver nascut d’una independència pràcticament sense historia i perquè “l`únic que els colonitzadors feren fou matar quatre indis”. ¿Qui pot sorprendre`s que hi hagi reaccions iconoclastes amb individus com Borrell?.

5. Les paraules de Josep Borrell contrasten amb les de l’argentí Jorge Bergoglio que va fer unes declaracions essent cardenal de Buenos Aires poc abans de ser escollit Papa amb el nom de Francesc. En el llibre “Sobre el cielo y la tierra”, Bergoglio/Francesc explica: «Així com s’assenyalen els abusos dels espanyols -perquè evidentment van venir a fer negoci en aquestes terres, a portar-se l’or- també en l’època de la Conquesta hi va haver homes de l’Església que es dedicaren a la predicació, l’ajuda, com fra Bartolomé de les Cases, defensor dels indis, davant els atropellaments dels conqueridors (…) Va ser gran l’esforç de promoció que sostenien molts homes de l’Església que no volien entrar en tripijocs amb el poder civil espoliador».

Comparteix aquesta entrada