Batlle, catalanisme espanyol i GAL

257

Albert Batlle pot liderar el centre catalanista espanyol en ple debat, gràcies als papers desclassificats de la CIA,  sobre els GAL (terrorisme d’estat) creat pel Govern de Felipe González (PSOE).

 

1. Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat a l’Ajuntament de Barcelona, està disposat a liderar en les properes eleccions al Parlament, el que anomena el “centre catalanista”. Es a dir, una confluència del catalanisme espanyol que defensa la sobirania d’Espanya i està en contra de la Catalunya sobirana. Batlle considera que seria un disbarat tornar a plantejar ara la pregunta “independència sí o no”.  Però el que Albert Batlle hauria de plantejar-se es si el Govern de Pedro Sánchez cometrà el disbarat de reactivar els GAL (Grupos Antiterroristas de Liberación) ) que el PSOE va endegar quan Batlle militava al PSC.

 2. Albert Batlle (1953) va començar la seva trajectòria política institucional als 30 anys (1983) com regidor del PSC-PSOE a l’Ajuntament de Barcelona. El primer Govern del PSOE es constitueix a Espanya en aquell mateix període (1982/1986). Els GAL actuen en aquells anys (1983/1987). El PSC te una destacada presència en el Govern del PSOE /GAL amb els ministres Narcís Serra (Defensa), Joan Majó (Industria i Energia) i Ernest Lluch (Sanitat) que, després, l’any 2.000 seria assassinat per ETA. El president i el secretari general del PSC, en els anys tenebrosos del 1983 al 1996, eren Joan Reventós i Raimon Obiols.

 3. Uns interrogants continuen oberts des de llavors. Els socialistes catalans com Batlle, Reventós, Obiols, Serra, Majó, Lluch, Borrell, Iceta, Zaragoza… ¿que sabien dels GAL i de les seves accions  terroristes?  ¿hi donaren suport amb el seu silenci? ¿Que varen fer per denunciar-ho i desmantellar-ho? I  una pregunta clau determinant d’actualitat… ¿Està disposat el Govern del PSOE a reactivar una mena de GAL per defensar  la unitat espanyola sigui com sigui i al preu que sigui, violant els principis democràtics, trepitjant els drets humans i les llibertats de les persones i dels pobles? ¿Que n’opina de tot plegat i com pensa actuar Albert Batlle en nom del centre catalanista o catalanisme espanyol?

 

 

 

Comparteix aquesta entrada