L’estat espanyol no és model per l’estat català

455

El futur rei Felipe VI, l’emèrit Juan Carlos I, el dictador Franco

Unionistes (annexionistes, no?) diuen que els sobiranistes catalans, als que menyspreen com separatistes, “volen un estat propi però no tenen sentit de la responsabilitat d’un estat”. Opinió democràticament respectable però discutible. Tant com afirmar que els sobiranistes espanyols no tenen sentit d’estat i que l’estat espanyol no es model per l’estat català.

1. ¿Es modèlica la corona espanyola imposada pel dictador Francisco Franco i és exemplar la família borbònica, inclòs el virus Corinavíric vinculat a Juan Carlos I, pare de Felipe VI i avi d’Elionor i Sofia?

2. ¿Es modèlic el sistema judicial espanyol (Tribunal Constitucional, Tribunal Suprem…) d’arrels franquistes i amb escàs prestigi a l’Europa democràtica?

3. ¿Es modèlic laparell de l’estat, el deep state, que un dia organitza els GAL, que mantenen les clavegueres de l’estat, que augmenta el sou als policies però no al personal sanitari?

4. ¿Es modèlic un partit del Govern actual, com el PSOE, que teòricament en el passat era federal i republicà però que mai ha federat res, que ara actua sense respectar el constitucional estat de les autonomies, que defensa la monarquia fins al punt de negar-se a investigar l’afer de Juan Carlos?

5. ¿És modèlic el Govern (PSOE/Podemos) que vol retornar al règim predemocràtic (autoritarisme, centralisme, provincianisme, autoritari, militaritzat) i mantenir les portes giratòries com l’escàndol de José Montilla, senador fins ara, (Enagàs, Castor, Florentino Pèrez)?

6. ¿Es modèlica una oposició (PP, VOX, CS) que basa la seva actuació en l’insult, la demagògia, la desqualificació sistemàtiques?.

7. Un altre apunt… L’annexionisme espanyol  acostuma a fer una crítica contradictòria. Intenta desqualificar a l’exiliat Carles Puigdemont dient que és un personatge irrellevant però, en canvi, l’acusa de fer servir els fils que fan moure a Quim Torra, polític assetjat també pel sistema judicial espanyol. En que quedem? ¿L’euro parlamentari Puigdemont, el mes votat a Catalunya en les eleccions europees, és irrellevant o mou els fils en la política de Catalunya, Espanya i Europa? L’annexionisme també acusa a Torra de ser vicari de Puigdemont. Altres argumenten que Torra exerceix la presidència de la Generalitat de manera dialogant, democràtica i digna. En tot cas… De qui es vicari Miquel Iceta? De qui es vicari Pedro Sánchez? De qui es vicari Pablo Casado? De qui es vicari Ada Colau? De qui es vicari Pere Aragonès? De qui son vicaris…?

 

Comparteix aquesta entrada