Contrast entre Marta Pascal i la dignitat del pres Josep Rull

389

1. Al mateix dia es coneixen dues noticies. Marta Pascal, ex coordinadora general del PDEcat es dona de baixa d’aquest partit per impulsar un Partit Nacionalista de Catalunya (PNC). Per altra banda, el pres polític Josep Rull (JxCat) està a punt de publicar “1 d’octubre i 2 poemes. Quan l’esperança venç la por”.  Quin contrast! Estils diferents, projectes diferents, sacrificis diferents…

2. La Catalunya i el món d’avui no son els de mitjans i finals del segle passat. Els temps han canviat. El PNC es situa fora de lloc i de temps. PNC és un nom i un concepte tronats. Format per perdedors dissidents. D’aspiració partidista i no aglutinador. Mala còpia del que el PNB és a Euskadi. Ancorat en el passat d’un autonomisme fracassat sense present ni futur, retallat pel sistema polític i judicial espanyol. Superat pel sobiranisme català democràtic i pacífic. Té la trista confiança de comptar amb la complicitat econòmica i propagandística dels qui fa poc apostaren i es posaren en mans de l’impresentable Manuel Valls, del suport del PSOE i de l’ex activista i desactivada  Ada Colau, dels diaris espanyols La Vanguardia i El Periódico, de l’establishment dependent espanyolista.

3. El llibre de Josep Rull mostra la legitimitat del sobiranisme català democràtic i pacífic que contrasta amb la repressió político judicial espanyola. Segueix a continuació el primer paràgraf de la crònica titulada “El llibre de Rull des de la presó: ‘Se os ha acabado la tontería, catalanes’” signada per David González a  www.elnacional.cat …
“Josep Rull i Andreu (Terrassa, 1968), conseller de Territori i Sostenibilitat al Govern destituït pel 155, pres polític pels fets de l’1-O, arran dels quals va ser condemnat pel Tribunal Suprem a 10 anys i mig de presó per sedició, publica els pròxims dies 1 d’octubre i 2 poemes. Quan l’esperança venç la por (Símbol Editors). Prologat per l’escriptor i periodista també egarenc Vicenç Villatoro, el llibre testimonia en primera persona el periple de Rull davant la justícia espanyola i la presó, on encara està reclòs -actualment, a Lledoners (Bages)-. ElNacional.cat publica íntegrament en exclusiva un dels capítols més colpidors, “El trasllat”, en què l’autor relata amb una prosa precisa i directa la dura experiència del primer empresonament, a Madrid, el 2 de novembre del 2017. Un moment que el també advocat i polític de JxCat descriu com “un terreny absolutament desconegut, un autèntic forat negre”. 

Comparteix aquesta entrada