El Papa compara els sentenciats injustament amb Jesús

361

Un condemnat pregant a la presó

Els sentenciats injustament i els presos estan presents en el record i en  la pregària de Papa Francesc en la Setmana Santa del coronavirus, del confinament i de la mort. Arreu, a Espanya, Catalunya.

1. SENTÈNCIA INJUSTA. Missa matinal del Dimarts Sant a la capella de la Casa Santa Marta al Vaticà. Francesc diu a la homilia… “En aquests dies de Quaresma hem vist la persecució que va patir Jesús i com els doctors de la Llei es van acarnissar contra ell: va ser jutjat amb duresa, amb acarnissament, sent innocent. Voldria pregar avui per totes les persones que pateixen una sentència injusta a causa d’acarnissament

2. PANDÈMIA A LA PRESÓ. Missa matinal del dia abans, Dilluns Sant. El Papa diu a la homilia…. “Penso en un problema greu que existeix en moltes parts de món. Voldria que avui reséssim pel problema de la superpoblació carcerària. On hi ha amuntegament -molta gent allà-, hi ha el perill, durant aquesta pandèmia, que acabi en una greu calamitat. Preguem pels responsables, pels qui han de prendre les decisions, perquè prenguin un camí just i creatiu i puguin resoldre el problema”.

3. INTERPEL.LACIÓ ALS JUTGES. El Papa Francesc comenta l’episodi del Judici Final. Comentari aplicable a tothom, també els magistrats del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem. Explica en l’homilia… “La primera pregunta que ens farà Jesús és: ‘Com t’ha anat amb els pobres? ¿Els hi has donat de menjar? Quan estaven a la presó, els has visitat? A l’hospital, vas anar a veure’ls? ¿Vas ajudar la vídua, a l’orfe? Perquè jo hi era“. I per això serem jutjats. No serem jutjats pel luxe o els viatges que hàgim fet o la importància social que hàgim tingut. Serem jutjats per la nostra relació amb els pobres. Però si jo, avui, ignoro els pobres, els deixo de banda, crec que no existeixen, el Senyor m’ignorarà el dia del judici. Quan Jesús diu: ‘Perquè pobres sempre tindreu amb vosaltres’, vol dir: ‘Sempre estaré amb vosaltres en els pobres. Estaré present aquí’. I això no és ser comunista, és el centre de l’Evangeli: serem jutjats per això”.

 

Comparteix aquesta entrada