Coronavirus. Laura Borràs (JxCat) mostra el fracàs del Govern Sanchez

274

Laura Borràs, portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, s’ha expressat públicament a les xarxes socials sobre el coronavirus dirigint-se al president Pedro Sánchez. Val la pena deixar-ne constància i que la seva veu sigui escoltada superant el soroll frenètic i buid de borbons i ultra centralistes com Ada Colau, Miquel Iceta, José Zaragoza i similars. Segueixen algunes idees  significatives de Borràs…

DONARAN LA RAO A TORRA. “El que demana el president QuimTorra s’acabarà imposant per inevitable: el confinament total excepte els serveis essencials; la protecció dels treballadors; la reducció de l’impacte econòmic; un reforç equitatiu, transparent i urgent del sistema de salut i de la investigació“.

POSEN EN RISC A LA GENT. “El confinament total salva vides. Això és una certesa. I no ho diem nosaltres, ho diuen els experts sanitaris, l’OMS i tenim els exemples de Wuhan, Lombardia, Bavaria, Nova York, Califòrnia o Igualada. Cada minut que passa és un minut perdut, un minut que posa en risc a la gent. No és una qüestió política sinó sanitària; així que fem la política que permeti salvar vides. Pedro Sánchez va proclamar solemnement que els virus no distingeixen territoris ni ideologies, però el que no farà distincions entre els milers d’afectats seran els efectes de les decisions que prengui o, en aquest cas, que no prengui el Govern espanyol“.

EL VIRUS PER TERRA, MAR I AIRE. “El Govern Sánchez presumeix d’haver adoptat les mesures més dràstiques a nivell mudial, però la veritat és que a Espanya el coronavirus segueix circulant per terra, mar i aire. El més dràstic hagués estat decretar el confinament total excepte per als serveis essencials; aprovar una renda de ciutadania per protegir els treballadors; suspendre els pagaments d’impostos, lloguers i subministraments; i reforçar al màxim el sistema sanitari, començant pel personal que se sent més desprotegit que mai, i proporcionar test massius, que és fonamental”.

 –MENYS UNIFORMES MILITARS I MES BATES. “Cal retreure al Govern espanyol que s’exhibeix diàriament dirigint-se ​​al poble parapetat darrere de comandaments militars, en lloc de sortir de la mà de científics, que haurien de ser l’única autoritat competent en la lluita contra una pandèmia. Cal lamentar les expressions amb les quals es dirigeixen alguns uniformats, com ‘sense novetat en el front’, ‘el Rei és el primer soldat’ o ‘lluita contra éssers humans’ perquè sobren i resulten insultants per a qui veritablement està en aquest front. ¿Sap el Govern espanyol quines són les novetats al front? Professionals sanitaris que estan prestant ajuda als seus conciutadans en torns interminables i amb bosses d’escombraries com bates, jugant-se la salut i, amb la seva, la de tots, perquè quan ells no puguin tenir cura de nosaltres, qui ho farà?. Reclamo menys uniformes militars i més bates, més respiradors, més guants i més mascaretes”.

 –CONFINAMENT TOTAL PER SALVAR VIDES. “El primer objectiu de la política econòmica hauria de ser combatre l’epidèmia per acabar amb el virus, i això només és possible amb el confinament total. Sense vida no hi ha economia. No hi ha vacuna contra el virus, però quan hi ha milers de vides en joc una societat moderna com la nostra hauria d’estar immunitzada contra la pressió dels mercats i la tossuderia dels seus polítics. S’ha de confinar totalment el país per tallar d’arrel els contagis, reforçar la sanitat, crear una renda bàsica universal, facilitar la liquiditat per a empreses, pimes i autònoms i suspendre el pagament de impostos, lloguers, subministraments i quotes préstecs”.

EL CENTRALISME NO FUNCIONA “La pròrroga de l’estat d’alarma, que sens dubte és necessari, es fonamenta en un decret que és un 155 per via sanitària, per això ens abstenim en la votació. Analitzin aquesta pulsió centralista perquè treuen competències a qui les té i, d’altra banda, no exerceixen les que podrien ser-nos molt útils: el tancament de fronteres i l’aïllament dels focus d’infecció. De manera que perllongar l’alarma sí, però només podem abstenir-nos perquè deu dies després s’ha demostrat que les seves mesures no funcionen. Ni ha funcionat el confinament, ni ha funcionat la compra centralitzada, i el nombre de morts a Espanya ja supera els de la Xina”.

 

 

Comparteix aquesta entrada