Sánchez i Torra. Un discurs provincià, i un discurs d’estat

243

Pedro Sánchez, president d’Espanya, i Quim Torra, president de Catalunya, han realitzat discursos televisats sobre el coronavirus. Diferents en continguts i estils.

 

1. Un dels dos discursos ha estat ple de tòpics. Autocomplaent. Patrioter tronat a l’estil segle XIX. De fort caràcter i exhibicionisme militarista. Nacionalista espanyolista. Sense propostes. Buit de contingut. Provincià. Semblant al recent discurs també televisat del fill de Juan Carlos de Borbón y Borbón.
 
2. L’altre discurs ha estat cívic. Ben documentat i argumentat. Basat en l’aportació d’experts i científics. Imaginatiu. Prepositiu. Cooperador. Pacient amb les crítiques sectàries. Autoexigent i exigent. Solidari. Realista. Europeista. Compromès.
Esperançat. Social. Amb sentit d’estat.

 3. ENQUESTA. ¿Quin és, segons els internautes, el discurs de Pedro Sánchez? ¿El número 1 ó el 2? ¿Quin és el discurs de Quim Torra? ¿El número 1 ó el  2?

4. Acotacions al marge. El president Torra demana confinar de manera total alguns territoris, com Madrid i Barcelona, on la pandèmia té mes força. Aquest confinament salvaria mes vides a tota Espanya. Però el president Sánchez s’hi nega. Només hi ha un territori, l’espanyol. ¿Quants morts faran falta per tal que el president espanyol accepti el plantejament del president català? ¿Es fa responsable el president Sánchez d’aquestes morts que es podrien evitar?

Comparteix aquesta entrada