El cardenal espanyol Omella, ¿dialogant?

255

El cardenal espanyol Juan José Omella, arquebisbe de Barcelona i nou president de la Conferència Episcopal Española (CEE), demana diàleg entre el Govern espanyol i l’episcopat. Així ho diu, però….

 

1. TAULA. Juan José Omella veu bé la Taula entre el Govern d’Espanya i el Govern de Catalunya. “La Vanguardia”, on el cardenal fa aquestes declaracions, no interpretarà que les paraules d’Omella son política. Una altra cosa seria que Omella, en compliment de la Doctrina Social de la Església catòlica, propugnes el respecte dels drets i les llibertats de les persones i dels pobles, inclòs el català. Llavors dirien que fa política!

2. TAULA ENTRE EPISCOPATS. I al igual que hi ha una Taula entre els governs espanyol i català, Omella proposa una Taula entre el Govern espanyol i la CEE. Però, per coherència eclesial i cívica, Omella, que no deixa de ser arquebisbe de Barcelona, també hauria de proposar dues Taules mes. Una Taula de diàleg entre la CEE i la Conferencia Episcopal Tarraconense (CET) o catalana. I una Taula entre el Govern de Catalunya i la CET. Per què no? 

3. CARDENAL MALEIT.  Les perspectives dialogants d’Omella, però, son negatives. El cardenal arquebisbe es nega a visitar els presos polítics catalans i a parlar directament amb ells, malgrat que alguns, que son de confessió catòlica, li han demanat que els visites als centres penitenciaris. Se li ha recorda infructuosament que un dels missatges mes profundament cristians de l’Evangelis és el capítol 25 de Mateu. Jesús reclama donar de menjar a qui te gana, beure a qui te set, accolir al foraster, vestir al que va despullat, visitar als malats, visitar als presos. Jesús acaba aquest episodi amb un llenguatge apocalíptic dirigit als que no fan cas de la seva proposta, Diu: “Aparteu-vos de mi, maleits, al foc etern, preparat per al diable i els seus àngels (…) perquè estava malalt o a la presó, i no em vau visitar”.

4. CRISI INTERNACIONAL DE LA CORONA. Tot això succeix  en un context de fonda crisi mundial i al règim espanyol. “Ni la greu crisi del corona virus pot amagar el descrèdit i la greu crisi de la corona espanyola, malgrat el silenci dels media unionistes… Ni el descrèdit i la greu crisi de la corona espanyola han d’amagar la crisi del corona virus. Són dues gravíssimes  crisis internacionals” (oriolgroc a www.elnacional.cat)

 

 

Comparteix aquesta entrada