Preacord Pedro/Pablo contra els drets nacionals de Catalunya

395

Preacord Sánchez / Iglesias contra els drets de Catalunya

El preacord de Govern entre Pedro Sánchez (PSOE) i Pablo Iglesias (Unidas Podemos) atempta contra els drets i les llibertats nacionals de Catalunya.

1. PREACORD PREESTATUTARI. El novè punt del preacord diu específicament sobre Catalunya: “Garantir la convivència a Catalunya. El Govern d’Espanya tindrà com a prioritat garantir la convivència a Catalunya i la normalització de la vida política. Amb aquesta finalitat, es fomentarà el diàleg a Catalunya, buscant fórmules d’entesa i trobada, sempre dins de la Constitució (…)”. Es un preacord preestatutari com a màxim.

Consideracions…

2. ESPANYA TE UN PROBLEMA DE CONVIVÈNCIA. Espanya, no Catalunya, és qui te un problema de convivència. El feixisme de VOX te una notable presència a l’Espanya del PSOE i de Unidas Podemos. El feixisme de VOX es marginal a la Catalunya amb consolidada majoria sobiranista / independentista.

3. ACTUACIÓ POLICIAL. El preacord no diu res sobre un dels factors que altera la normalització de la vida política com es la presència i actuació desmesurada de la policia espanyola. El Govern espanyol no depura responsabilitats dels responsables.

4. EQUIDISTÀNCIA REPRESSIVA. El preacord demostra que la suposada equidistància de Unidas Podemos, Pablo Iglesias, Ada Colau i companyia equival a sumar-se al carro del 155 i de la repressió. Es una equidistància espanyolista i repressiva.

5. IGNORA L’AUTODETERMINACIÓ. El preacord no diu ni una paraula d’elements constitutius de la Catalunya contemporània. Ni del dret d’autodeterminació, ni del dret a decidir. ni del referèndum, ni d’amnistia, ni de dèficit fiscal, ni de dialogar explícitament amb el Govern de Catalunya.

6. CONSTITUCIONALISTES VIOLEN LA CONSTITUCIÓ. Pablo Iglesias i els seus es sumen a la trampa de Pedro Sánchez sobre la Constitució. Amaguen que el seu article 10.2 de obliga a que l’estat respecti el dret d’autodeterminació. I és que el text constitucional ha de ser interpretat i aplicat segons la Declaració Universal dels Drets Humans i els tractats internacionals que contemplen l’exercici del dret d’autodeterminació. Es a dir, son els auto denominats constitucionalistes els que violen la Constitució.

7. AFALACS ESPANYOLISTES A L’ERC DE RUFIÁN. ¿Que faran els partits sobiranistes en la investidura del monàrquic espanyolista i fracassat federal Pedro Sanchez que presenta un preacord contra els drets de Catalunya? JxCat i la CUP ja han dit que no votaran la seva investidura. ¿Que farà l’ERC de Gabriel  Rufián i Joan Tardà? La premsa espanyolista, des de La Razón a La Vanguardia i El Periódico afalaguen a ERC perquè doni suport a la investidura d’un dels principals responsables de la manca de diàleg institucional, del 155, de la repressió. Pedro Sánchez no ha condemnat el terrorisme d’estat dels GAL pel qual foren condemnats un ministre i dirigents del seu partit, el PSOE.

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada