L’Església Evangèlica acull cristians rebutjats pel bisbe de Terrassa

391

Vetlla de reflexió i pregària per la llibertat dels presos polítics

Una vetlla de reflexió i pregària per la llibertat dels exiliats i presos polítics i contra la repressió es celebra aquest dissabte, 19 d’octubre, a les 21:00 hores a la parròquia del Carme de Terrassa. L’esquema és similar a la trobada celebrada a la basílica de Montserrat. El convocant és “Església i Catalunya”, plataforma d’una quinzena de grups eclesials de base.

El blog www.avantguarda.cat proposa una pregària. Té en compte la situació que pateix Catalunya a la llum de les Benaurançes i de l’escena del judici final que configuren un plantejament amb vocació de transformar el cor de les persones i de la societat.

-Visquem tenint present el missatge de Jesús: “Veniu beneïts del meu Pare… era a la presó i vinguéreu a veure’m… Aparteu-vos de mi maleïts… estava a la presó i no em vau visitar...”

“Feliços els pobres en l’esperit”. Maleits els rics que viuen en palaus reials i eclesiàstics.

-“Feliços els qui ploren”. Maleits els qui fan plorar i no consolen.

-“Feliços els humils”. Maleits els superbs instal·lats en trons poderosos, prepotents i dèspotes.

-“Feliços els qui tenen fam i set de ser justos”. Maleits els sistemes judicials i els jutges injustos.

-“Feliços els compassius”. Maleits els qui menyspreen als qui pateixen, els persegueixen i els colpegen.

“Feliços els nets de cor”. Maleits els que tenen un cor dur i amb set de venjança.

“Feliços els qui treballen per la pau”. Maleits els qui volen imposar-se amb l’opressió, la repressió i la violència institucional.

“Feliços els perseguits per ser justos”. Maleits els que persegueixen els exiliats i presos polítics.  

-“Feliços quan us insultin, persegueixin i escampin contra vosaltres tota mena de calumnies” a causa dels valors profundament humans de l’Evangeli. Maleits els de les clavegueres de l’estat i la caverna mediàtica.

PROHIBIT REFLEXIONAR I PREGAR !!!

 Última hora. “Església i Catalunya” fa públic el comunicat seguent: “El vicari episcopal de Terrassa-Sabadell de la diòcesis de Terrassa ha exhortat al rector de la parròquia del Carme a no obrir l’església per a la vetlla de reflexió i pregària, obligant-nos a un trasllat forçós de la parròquia del Carme on -d’acord amb la seva comunitat- havíem previst fer-la,  desenterrant un document del 2016 del consell de govern i els arxiprestos de la diòcesi  en el que no es permet que es faci cap pregària amb “connotacions polítiques” a les esglésies ni als locals parroquials. Aquesta vetlla és la mateixa, fil per randa, que es va fer a la basílica de Montserrat el dia 4 proppassat. No cal dir com lamentem el fet que ara no volem jutjar. En conseqüència la vetlla la farem a l’Església Evangèlica Unida de l’av. Béjar, 299 que ens acollirà el dissabte a les 21:00. Els en donem molt sincerament les gràcies”.

Comparteix aquesta entrada