Cap sentència de Marchena pot liquidar la llibertat dels cristians

421

El Tribunal  Suprem pot mantenir polítics demòcrates i pacífics catalans a l’exili o a la presó… però cap sentència del TS presidit per Manuel Marchena podrà liquidar la llibertat dels cristians. Mai.

1. JUTGES MALEITS. Els cristians sempre seran lliures sigui quina sigui la sentencia. Marchena ho hauria de saber i fer cas del que diu Pere, home de confiança de Jesús de Natzaret. “Cal obeir Déu abans que els homes” (Fets dels Apòstols 5, 29). Els que intenten ser bons cristians han d’obeir el Déu de Jesús abans que la llei interpretada per Marchena. Aquest magistrat hauria de saber que Jesús és l’home bo i just que és perseguit, acusat, torturat, sentenciat, condemnat i assassinat per un judici. Un sistema judicial inhumà i injust no és justícia. I Jesús és beneit de generació en generació pels creients i pels agnòstics. I els jutges poderosos i injustos son maleits per sempre.

2. “CAL OBEIR DÉU ABANS QUE ELS HOMES”. El Papa Francesc (28 agost 2019) explica el discurs de Pere, pronunciat fa dos mil anys al Pòrtic de Salomó a Jerusalem. Els magistrats haurien de saber que les paraules de Pere són vigents avui i arreu. Aquests jutges i el règim monàrquic del vergonyós “a por ellos” son interpel·lats per aquesta sentència de Pere: “Cal obeir Déu abans que els homes”.

3. SADUCEUS LEGALISTES. Pere i el Papa Francesc parlen del saduceus que son uns adversaris de Jesús que, ai las, és caracteritzen pel seu conservadorisme i l’estricta observança de la llei. Individus de cor dur, plens d’odi, calumniadors, repressors, que posen a la presó als bons seguidors de Jesús compromesos amb la llibertat i la solidaritat.

4. CONTRA ELS QUE ENS VOLEN CALLATS. El Papa Francesc comenta aquest episodi… “L’acció sanadora de Pere va despertar l’odi i l’enveja dels saduceus, que van empresonar als apòstols i (…) Els prohibiren ensenyar (…) Els saduceus eren tan durs que no volien creure el que veien (…) Pere va respondre oferint una clau de la vida cristiana: ‘Obeïu a Déu en lloc dels homes’ (…) ‘Jo obeeixo a Déu davant els homes’ … és la gran resposta cristiana (…) Demanem també a l’Esperit Sant la força per no espantar-nos davant d’aquells que ens manen que ens callem, ens calumnien  i fins i tot ataquen les nostres vides”.

5. “NO TINGUEU POR”. El discurs de Pere i els comentaris de Francesc sintonitzen amb les paraules de Jesús: “No tingueu por dels qui maten el cos, però no poden matar l’ànima. Temeu més aviat el qui pot fer que l’ànima i el cos es consumeixin a l’infern” (Mateu 10, 28). Vint segles després d’aquest episodi evangèlic fou aprovada la Declaració Universal dels Drets Humans (1948). L’article 5è estableix: “Cap persona no serà sotmesa a tortura ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants”. La Constitución española (10, 2) estableix: “Las normas relativas a los derechos fundamentales y a las libertades que la Constitución reconoce se interpretarán de conformidad con la Declaración Universal de Derechos Humanos y los tratados y acuerdos internacionales sobre las mismas materias ratificados por España”.

6. MARCHENA A JUDICI. Aquest article constitucional (10, 2) no és respectat pels auto denominats constitucionalistes. Marchena sotmès a judici hauria de ser interrogat sobre aquestes qüestions. Tots els Marchenas de l’ordre establert (“el desordre establert”, en terminologia del cristià Emmanuel Mounier) poden mantenir gent a l’exili i a la presó. Però cap Marchena podrà liquidar l’anhel i el compromís de llibertat existent en el cos i l’ànima de les persones i dels pobles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada