El sobiranisme ha de revertir la situació davant el 155

465

La repressió del règim espanyol i algunes actuacions errònies del sobiranisme han creat una situació que les diverses formacions independentistes tenen el deure de revertir davant el bloc del 155

1. L’ADVERSARI ES EL 155. L’adversari de JxCat no es ERC. L’adversari d’ERC no és JxCat.  L’adversari de la monarquia es la república. L’adversari de les urnes és la repressió. L’adversari del dret d’autodeterminació és la manca de respecte als drets i les llibertats de les persones i dels pobles. Els adversaris dels perseguits, exiliats i presos polítics catalans són els carcellers i els repressors. L’adversari d’ERC i JxCat és el 155. L’article 155 es el bloc de PP, PSOEPSC, Cs, Vox, l’establischment espanyol (institucional, legal, polític, policial, mediàtic, les cavernes de l’estat…)

2. UNITAT SOBIRANISTA. JxCAT i ERC, o ERC i JxCat tenen, avui més que mai, un deure cívic, cultural polític, social, nacional. Refer i enfortir la unitat malmesa a causa de la repressió del règim espanyol i degut també a una defectuosa resposta del propi sobiranisme / independentisme.

3. REVERTIR ÉS LA SOLUCIÓ. Ara és l’hora de revertir de manera immediata i urgent. “El revertir no és excusa: és solució! Els pactes amb el 155 són pactes amb el 155 els faci qui els faci. I el missatge era clar: unitat de llistes que es va rebutjar, respectar llistes més votades per fer govern i afavorir pactes per tenir ajuntaments independentistes”. Ho diu Laura Borràs. Poden dir-ho dirigents, militants, activistes i votants de JxCat, ERC i entitats de l’independentisme català democràtic i pacífic.

4. REVERTEIXO, REVERTIM... Cal donar a les paraules el seu precís valor. REVERTIR: Una cosa, tornar a la propietat de qui n’havia disposat en favor d’un altre. REVERSIÓ: Acció de revertir; l’efecte. Retorn d’una cosa a l’estat que abans tenia. La gent d’ERC, JxCAT i de tot el sobiranisme te el compromís de revertir la situació. I fer efectiu el present d’indicatiu d’aquest verb: reverteixo, reverteixes, reverteix, revertim, revertiu, reverteixen.

5. Sinónim de revertir es RETORNAR: Restituir, tornar. El sobiranisme ha de retornar al sobiranisme. Salvador Espriu apel.la. en el seu  “Inici de càntic en el temple” a retornar el nom de cada cosa.

Ara digueu: “La ginesta floreix,
arreu als camps hi ha vermell de roselles.
Amb nova falç comencem a segar
el blat madur i amb ell, les males herbes.”
Ah, joves llavis desclosos després
de la foscor, si sabíeu com l’alba
ens ha trigat, com és llarg d’esperar
un alçament de llum en la tenebra!
Però hem viscut per salvar-vos els mots,
per retornar-vos el nom de cada cosa,
perquè seguíssiu el recte camí
d’accés al ple domini de la terra.
Vàrem mirar ben al lluny del desert,
davallàvem al fons del nostre somni.
Cisternes seques esdevenen cims
pujats per esglaons de lentes hores.
Ara digueu: “Nosaltres escoltem
les veus del vent per l’alta mar d’espigues”.
Ara digueu: “Ens mantindrem fidels
per sempre més al servei d’aquest poble”. 

Comparteix aquesta entrada