El Papa denuncia la hipocresia de països venedors d’armes com Espanya

478

El Papa Francesc, en un missatge per la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, denuncia la hipocresia de països venedors d’armes com Espanya.

1. HIPOCRESIA. Francesc afirma: “Les guerres afecten només a algunes regions del món. Però la fabricació d’armament i la seva venda es realitza en altres regions que, després, no volen fer-se càrrec dels refugiats. No volen ni accepten els refugiats que aquests conflictes generen. Moltes vegades es parla de pau pero es venen armes. ¿Podem parlar d’una hipocresia en aquest llenguatge?”

2. REGNE D’ESPANYA. La denuncia del Papa és aplicable al Regne d’Espanya, sigui governat per PP o PSOE, si, també del PSOE de Pedro Sánchez i de l’impresentable José Borrell. El Regne d’Espanya és un gran amic i aliat de les dictadures d’Aràbia Saudita i els Emirats Àrabns Units.

3. NEGOCI ESPANYOL BRUT. Espanya ingressa 20 euros per segon per la venda d’armes a la coalició saudita que bombardeja Iemen, un conflicte que en quatre anys ha causat la mort de 60 mil persones, convertint-se en la major catàstrofe humanitària actual. Així ho demostren Amnistia Internacional, Greenpeace, Oxfam International, FundiPau i Save the Children. Aquestes organitzacions demanen al Govern del Regne d’Espanya que suspengui les exportacions d’armes a Aràbia Saudita i als Emirats Àrabs Units. Però l’hemeroteca dona fe que fins i tot un diari de l’establishment espanyol com “La Vanguardia” donava fa poc una informació amb aquests titulars: “Felipe VI rep a la Zarzuela el príncep hereu d’Aràbia Saudita. Mohamed Salmán signa un acord de col·laboració amb Espanya per la compra de material de Defensa”.

 

Comparteix aquesta entrada