Puigdemont planta cara a la persecució de la Junta Electoral espanyola

432

JuntsxCAT informa que “la Junta Electoral Central espanyola ha comunicat que accepta el recurs presentat per PP i Ciudadanos i exclou de la candidatura de Junts per Catalunya / Lliures per Europa  els  tres  primers  candidats  que  l’encapçalen:  Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí”.

 

1. La formació liderada pel president Carles Puigdemont afirma en un comunicat: “La justícia electoral espanyola  pretén  impedir  una  candidatura  que  proposa  portar  la  veu  de  l’1 d’octubre i de la república catalana a la institució parlamentària que representa tots els ciutadans europeus”.

 2. Afegeix: “Davant d’aquesta flagrant vulneració d’un dret fonamental com és el del sufragi passiu,  Junts  per  Catalunya / Lliures per Europa  desplegarà  de  manera immediata totes les accions jurídiques a l’Estat espanyol i a Europa per defensar els drets dels tres candidats i els drets dels electors a votar aquesta candidatura republicana.  No  ens  resignarem  a  acceptar  una  resolució  que  clarament contradiu la legislació espanyola i europea i que viola, en la tradició de la justícia espanyola  quan  es  tracta  de  polítics  independentistes,  un  pilar  bàsic  sistema democràtic. La presentació del recurs per part dos partits de la dreta nacionalista espanyola contra aquesta candidatura és la demostració de la impossibilitat d’impedir que, en  cas  de  ser  escollits,  els  candidats  puguin  exercir  lliurement  el  càrrec.  I  és també la demostració de la connivència entre un sistema judicial que hauria de ser  independent  amb  determinats  interessos  polítics”.

 3. JuntsxCat recorda: “La  darrera  setmana, l’Eurobaròmetre que publica la Comissió Europea va situar l’Estat espanyol en el grup de cua dels països de la UE en percepció d’independència judicial. Volem  traslladar  a  totes  les  persones  que  han  manifestat  la  seva  voluntat  de votar  Junts  per  Catalunya / Lliures per Europa  el  suport  rebut  i  les  mostres d’afecte que ens han adreçat”.

 4. El comunicat sobiranista conclou: “No defallirem, com no ho hem fet fins ara, en la defensa dels nostres drets fins al final, per continuar posant-los al servei de la causa  de  l’autodeterminació  de  Catalunya.  I,  tal  com  també  ha  estat  fins  ara, estem  convençuts  que  les  maniobres  de  determinats  òrgans  de  la  justícia espanyola   tornaran   a   ser   desautoritzades. Volen   silenciar   i   apartar   una candidatura perquè allò que representa, la determinació a la defensa del mandat de l’1 d’octubre i de la decisió de milions de catalans a constituir una república,no pugui explicar-se al cor de les institucions europees.” Signen Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín.

 

 

 

Comparteix aquesta entrada