Pedro Sánchez, Josep Borrell i Meritxell Batet menteixen sobre l’autodeterminació

222

Pedro Sánchez, Josep Borrell i Maritxell Batet (PSOEPSC) menteixen quan neguen el dret d’autodeterminació de Catalunya. Apel·len al repressiu 155 i coincideixen amb PP, Cs i VOX.

1. Sánchez respon a Carles Puigdemont sobre la reivindicació d’autodeterminació que “no es no” i que el seu hipotètic Govern “actuarà amb tota contundència” implantant el 155. Borrell recalca que “ni ara ni mai” hi haurà referèndum. Batet afirma que “els socialistes mai hem estat a favor del dret a l’autodeterminació”. Menteixen.

2. El Pacte d’Abril és el vigent document fundacional entre PSOE i PSC signat al 1977. Consta: “Aquesta unitat dels socialistes catalans s’acorda sobre les següents coincidències de principis: 1) La transformació de la societat mitjançant l’accés al poder polític per part dels treballadors. 2) La socialització dels mitjans de producció, distribució i canvi. 3) L’organització autogestionària de la societat. 4) La societat ha de satisfer els mitjans que assegurin la igualtat i la dignitat de l’home. 5) El reconeixement del dret d’autodeterminació a les nacionalitats i pobles de l’Estat espanyol. 6) La recuperació de les institucions i principis configurats en l’Estatut del 1932, la seva actualització i aprofundiment”.

3. Cal relacionar el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics amb la Constitució espanyola perquè ambdós documents estan vinculats. Article 1.1 d’aquest Pacte: “Tots els pobles tenen el dret de lliure determinació”. Article 1.2: “Per aconseguir els seus fins, tots els pobles poden disposar lliurement de les seves riqueses i recursos naturals”. Article 1.3: “Els Estats parts en el present pacte promouran el dret  de lliure determinació i respectaran aquest dret de conformitat  amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides”. El Pacte Internacional de Drets Civils i Polític està publicat al Boletín Oficial del Estado (30 d’abril de 1977.

 4. L’article 95.1 de la Constitució estableix: “La celebració d’un tractat internacional que contingui estipulacions contraries a la Constitució exigirà la prèvia revisió constitucional”. Article 96: “Els tractats internacionals vàlidament celebrats  una cop publicats oficialment a Espanya formaran part de l’ordenament intern”. La Constitució  està en vigor des del 29 de desembre de 1978

5. Conclusions. Primera: El dret d’autodeterminació dels pobles d’Espanya és legal i constitucional segons el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i la Constitució espanyola. Segona: Els partits espanyols, sobretot PP i PSOE, incompleixen la Constitució per no promoure el dreta a l’autodeterminació. Tercera: Els partíts espanyols, sobretot PP i PSOE, incompleixen la Constitució per no aplicar l’article 95.1 de modificació constitucional.

Comparteix aquesta entrada