La  Vanguardia del 155 més espanyola que mai

253

El debat amb motiu de les eleccions del 28 d’abril organitzat per La Vanguardia demostra que el diari dels Godó, dirigit pel monàrquic Màrius Carol, és el del 155 i més espanyol que mai. Un retorn al passat.

1. Al debat han participat  les candidates espanyoles Cayetana Álvarez de Toledo (PP), Inés Arrimadas (CS) i Meritxell Batet (PSOEPSC), representants dels partits impulsors del 155 i que han imposat i acceptat un marc amb predomini absolut del castellà en el debat celebrat a Barcelona. Els candidats Jaume Asens (Comuns d’Ada Colau) i ¡Gabriel Rufián (ERC)! han cedit a les pressions lingüístiques del tripartit Cayetana, Inés, Meritxell. La candidata Laura Borràs (JxCat del president Carles Puigfdemont) és la única que ha mantingut una postura de gran categoria humana, política i cultural. Ha fet quelcom tan revolucionari per raonable com emprar el català a Catalunya.

2. El debat en espanyol organitzat per La Vanguardia, malgrat celebrar-se a la capital de Catalunya, ha provocat reaccions a les xarxes socials. Exemples…

JOSE ANTICH (Director de La Vanguardia del 2000 al 2013. Dirigeix www.elnacional.cat). “No vaig impulsar La Vanguardia en català per fer ara un debat electoral entre candidats per Barcelona en castellà. Això està passant i em sembla una vergonya. Com defensarem així l’escola en català? I la llengua pròpia a la vida quotidiana?”.

JORDI BARBETA (Fou cronista polític a La Vanguardia. Ara ho és a www.elnacional.cat). “Un precedent de la involució que em dol sobretot personalment per raons òbvies i que per entendre’l només trobo motius inconfessables. La sensació és de pena”.
ORIOL DOMINGO (Cronista d’afers religiosos a La Vanguardia del 2002 al 2014. Responsable de www.avanguarda.cat). “El diari espanyol La Vanguardia torna a ser La Vanguardia espanyola més que mai. Un dels dies més feliços de la meva vida professional és quan vaig decidir abandonar La Vanguardia després que Enric Juliana em censures tres articles en menys d’un mes”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada