Montserrat prega pels presos i exiliats

401

L’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha demanat pels exiliats i presos polítics catalans en la vetlla de la vigília de la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat en una basílica plena de gom a gom.

     L’abat Soler ha dit en la seva intervenció: “(…) Hem vingut a posar-nos sota la protecció de la Mare de Déu perquè ens doni abric amb el seu mantell, tal com cantem en el Virolai.

    Perquè ens protegeixi com a Església que peregrina a Catalunya i ens faci cada dia més homes i dones de comunió, guaridors de ferides; perquè ens faci comunitats eclesials en sortida vers les perifèries del nostre entorn, tal com demana el Papa Francesc.

     Perquè ens protegeixi com a poble, ella que n’és la Patrona. Perquè, tal com han escrit els nostres bisbes, ens ajudi a “cercar una solució justa a la situació” actual i a ser “instruments de pau i de reconciliació enmig de la nostra societat catalana” per tal de “superar les conseqüències de la crisi institucional, econòmica i social que vivim”   

     Perquè vetlli pels qui són en presó preventiva o a l’estranger a causa d’aquesta situació i pels seus familiars. Perquè protegeixi tots els qui estan en situació de marginació, de pobresa, de solitud, de sofriment (…)”. 

Pregària i agraïment del vicepresident Junqueras

El vicepresident Oriol Junqueras ha escrit aquest tuit: “Solia pujar a la Vetlla, una cerimònia especial: llarga però suau, elevada però propera. Aquest cop, també, m’hi he trobat proper. Gràcies, monjos amics, per tenir-nos presents. Un petó per la Moreneta i per totes les Montses”. Son paraules de Junqueras, des del centre penitenciari espanyol on compleix presó preventiva malgrat ésser innocent perquè com tots els seus companys no han estat processats ni condemnats.

 

 

Comparteix aquesta entrada