Sala-i-Martín a Millo: “Jo no envio els discrepants a la presó com fas tu”

540

L’economista català Xavier Sala-i-Martin signa una rèplica implacable al desprestigiat virrei espanyol Enric Millo. Li diu: “Jo no envio els discrepants a la presó com fas tu”

 

“TENS ODI, MILLO, CAP A TU MATEIX”

 “Doncs mira, @enricmillo, tens raó: som feliços. I ho som perquè tenim la consciència tranquil·la i perquè defensem una causa justa: la llibertat. Tu, en canvi, defenses la repressió i arbitrarietat del poder i és per això que ni tens la consciència tranquil·la ni ets feliç. És més, per això tens aquest odi que no et deixa ni viure. Però el teu no és un odi cap a nosaltres. És un odi cap a tu mateix. Perquè en el fons saps que el que estàs fent no està bé i tu mateix no et suportes!

 “Crec que arribarà un dia que els teus t’obriran una porta giratòria i et deixaran tirat. Tu et penses que són amics teus. Però ells t’odien perquè tu ets català. I llavors et quedaràs sol, sense poder mirar als ulls a la gent que t’estimava. Sense poder mirar-te al mirall sense abaixar la mirada. La infelicitat que et provocarà aquesta soledat serà encara més gran. I quan estiguis patint i no puguis dormir, pensaràs que nosaltres seguirem sent feliços.

 “Ja que parles de supremacisme, aquesta expressió és de la fàbrica de fake news de C’s. Després de passar per CiU, intentar entrar a ERC, i fer de majordom del PP, no estaràs planejant canviar de jaqueta de nou? T’ho pregunto perquè el rei de les jaquetes sóc jo i no vull competència!

 Finalment, jo no sé si rebutjo qualsevol aportació que contradiguin el que penso. El que sí et puc dir és que a la gent amb la que discrepo no l’envio a la presó. Pots dir el mateix tu, majordom?

 

DOCUMENT DEL CONGRÈS AMERICÀ A FAVOR DE LA INDEPENDENCIA DE CATALUNYA

 En una segona part, l’economista català li diu en castellà al delegat espanyol:

 “Creo que mi comentario de hoy va a levantar ampollas entre los unionistas ya que se trata de algo que ha sucedido en los Estados Unidos con respecto a la independencia. Da la casualidad de que el Comité de Exteriores del Congreso de los Estados Unidos ha presentado un documento sobre la independencia de Catalunya. Documento y noticia, evidentemente vetada por los medios de comunicación españoles. No vaya a ser de que alguien abra los ojos..

 “Este informe se apoya en varios puntos: 1. Se trata de un claro caso de autodeterminación. 2. El Tribunal Internacional de La Haya valida que Catalunya pueda ser independiente y la Constitución española no tiene valor alguno en la decisión de los catalanes. 3. Los catalanes al crear un nuevo estado seguirían manteniendo la ciudadanía europea. 4. En caso de no acuerdo, es decir, no entrada de Catalunya en la UE, España y la UE tendrían un grave problema económico. 5. Los estados de la UE tienen la obligación moral de reconocer a una Catalunya independiente ya que, en los últimos 20 años han reconocido a más de 36 nuevos países. No reconocer a Catalunya sería tachado de antidemocrático por sus gentes y por la comunidad internacional. Además de estos cinco puntos, es importante resaltar que Paul Williams, en su intervención, habló de España como un país muy frágil económicamente (al límite de su endeudamiento y con un déficit fiscal a recortar). Nos lo tienen que decir desde Estados Unidos. Hace dos años que he estado hablando de los mismos puntos y en el mismo sentido. Se le ha acabado a España la acción internacional en contra de la independència.

El Document del Congrés nordamericà és aquest: https://docs.house.gov/meetings/FA/FA14/20160315/104672/HHRG-114-FA14-Wstate-WilliamsP-20160315.pdf

 

 

Comparteix aquesta entrada