C’s opta pel republicà fracassat Manuel Valls, i descarta monàrquics

206

Ciudadanos vol com candidat a la alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals de 2019 a un republicà francès i espanyolista com el fracassat  Manuel Valls, i no vol monàrquics espanyols.

1. Manuel Valls és un polític que va de fracàs en fracàs als seus 56 anys. Fracassa com primer ministre de França, com dirigent del Partit Socialista i és rebutjat per Emmanuel Macron, president de la República francesa. Només es acollit pels sectors neofranquistes de SCC, PP i C’s.  

2. El sempre precís periodista i consultor Juan Antonio Giner escriu: “Els mateixos Ciudadanos que qüestionen que Puigdemont pugui ser president de la Generalitat des de l’exili, promouen ara com alcalde de Barcelona a un que resideix a Paris. C’s va voler apuntar-se al carro de Macron, però com la cosa no va funcionar ara intenten recuperar al seu rival, el derrotat Valls”.

3. Aquesta especulació, sorgida des del mateix C’s, es planteja a pocs dies de la commemoració del Dos de Mayo de 1808. Aquell dia va començar un període violent, aquesta vegada violent de debò, entre Espanya i França.

4. ¿Com celebraran enguany Manuel Valls i Albert Rivera l’anomenada guerra de la independència? ¿Elogiarà Valls la guerrilla madrilenya contra el francès?¿Elogiarà Rivera el republicanisme francès contra la monarquia espanyola? ¿Condemnaran o justificaran ambdós aquella insurrecció armada? ¿Admetran que l’aixecament armat i el cop d’estat es dona en els casos del general Francisco Franco i de Antonio Tejero (tinent coronel de la Guardia Civil) i que ETA ha emprat armes? ¿Reconeixeran que l’afer de Catalunya no té radicalment res a veure amb Franco, ni amb Tejero, ni amb ETA o continuaran mentint?. El sobiranisme català és democràtic, pacífic, reclama urnes i el reconeixement dels resultats dels referèndums i de les eleccions.

Comparteix aquesta entrada