No, Cospedal, Jesús no vol banderes a mig pal

177

El Jesús dels Evangelis, no el de Maria Dolores de Cospedal, no vol banderes a mig mal com imposa la ministressa de Defensa.
 

1. Cospedal imposa que les banderes onegin a mig pal en els edificis militars durant la Setmana Santa per recordar la mort de Jesucrist.

2. Jesús de Natzaret discrepa de Cospedal. Perquè el nacional catolicisme no és cristianisme. Perquè el missatge cristià no s’imposa amb repressió, ni amb por, ni per la força de les armes, ni sense llibertat. Perquè Jesús es limita a proposar el missatge evangèlic. Jesús li diu a Cospedal que està en contra del negoci i de la política armamentista perpetrat pel règim espanyol. Jesús diu: “Torna l’espasa a la beina, que tots els qui empunyen l’espasa, per l’espasa moriran” (Mateu 26, 52).

3. Jesús no vol banderes a mig pal per commemorar la seva crucifixió. Una mort derivada d’una condemna per part de les forces d’ocupació romanes basada en la legalitat establerta. El plantejament de Jesús implica la llibertat per creure o no, la pràctica de l’alliberament i la solidaritat, el respecte als drets i les llibertats de les persones i dels pobles. Així és recollit per la Doctrina Social de l’Església.

4. Jesús no vol l’armament de Cospedal ni les seves banderes a mig pal. El pacificador Jesús es complau amb el pacifisme de Gandhi, Luther King, Lluís Maria Xirinachs… practicants de la resistència passiva i que onegen sempre les banderes de la llibertat i la pau.

5. Jesús vol solidaritat amb els perseguits i els presos. S’identifica amb els presos (Mateu 25, 31-46). No vol presos preventius. El Papa Francesc ho diu: “La presó preventiva constitueix  una forma contemporània de pena il·lícita oculta, més enllà d’un vernís de legalitat”. L’allunyament dels exiliats i presos polítics catalans de Catalunya fa evident el tarannà cruel, venjatiu i inhumà del règim espanyol.

Comparteix aquesta entrada