Abat de Montserrat: Els empresonaments preventius són incomprensibles

389

L’abat de Montserrat, Josep M.Soler, afirma que els empresonament preventius imposats pel jutge Llaneras a polítics sobiranistes catalans són incomprensibles i creen inquietud.

Aquest és el comunicat textual de l’abat Soler: “La situació que es viu a Catalunya és molt preocupant i molt dolorosa. Els empresonaments preventius, incomprensibles per a molta gent, estan creant una inquietud notable. A més, dificulten la possibilitat d’una distensió que faciliti camins de solució al problema polític que ens afecta tots i que no voldríem que s’agreugés. Per això és important mantenir la capacitat d’afrontar el moment present des de la reflexió i del diàleg; un diàleg sense humiliacions que molts des de fa temps demanem. Cal que cadascú tregui el millor d’ell mateix per superar la situació d’una forma pacífica i democràtica, tal com deien els bisbes de Catalunya en la seva Nota del 16 de febrer passat. Hem de ser conscients que cal mantenir el cap fred i actuar més racionalment que no pas visceralment. Amb voluntat de pau, de justícia i de reconciliació, demanem a la Mare de Déu que il·lumini “la catalana terra” (Virolai) en aquesta hora de greu dificultat”.

Comparteix aquesta entrada