El president, la germana del rei i el Papa a Suïssa

186

La civilitzada i democràtica Suïssa acull a Carles Puigdemont (president de Catalunya), Cristina de Borbó (germana del rei d’Espanya), Francesc (Papa de l’Església catòlica).

1. El president Puigdemont és trasllada de Waterloo (Bèlgica) a Ginebra (Suïssa) per participar en el Festival del Cinema i Fòrum Internacional dels Drets Humans. S’exhibirà un documental francès, censurat a l’Espanya constitucional, sobre el referèndum de l’1 d’octubre i la repressió de la policia espanyola. “Catalunya: Espanya, a un pas de la crisi nerviosa”. Nervis és el que provoca aquest esdeveniment en el règim espanyol però desvetlla gran interès mediàtic i polític a Europa. Hi seran presents dues exiliades més: la consellera republicana Meritxell Serret i la diputada cupaire Anna Gabriel.

2. Cal repetir-ho. Els polítics catalans exiliats (Puigdemont, Serret, Gabriel, Antoni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsati) són lliures a Europa (Bèlgica, Gran Bretanya, Dinamarca, Suïssa) perquè són demòcrates i pacífics. Però estarien empresonats al règim espanyol com criminals violents.

3. Un altre personatge, aquest de l’”Hola”, que resideix a Ginebra és Cristina de Borbón, germana del rei Felipe VI, fill de Juan Carlos I, rei imposat pel dictador Franco i que va jurar els Principios del Movimiento. La infanta Cristina acompanya al seu marit Iñaki Urdangarin que ha estat condemnat a sis anys i tres mesos de presó degut a la seva vinculació amb el cas Noos. Urdangarin ha sol·licitat l’absolució però la fiscalia demana que s’elevi la pena de presó fins els 10 anys. El Tribunal Suprem ha de definir-se en les properes setmanes. Urdangarin i Cristina esquien i van a restaurants però no assistiran al Fòrum Internacional dels Drets Humans.

4. El tracte judicial donat al cunyat del rei espanyol demostra que la justícia no és igual per a tothom al règim borbònic.  Urdangarin està en llibertat provisional sense fiança malgrat haver estat condemnat. Mentre, els presos polítics catalans estan en presó preventiva i són perseguits sense haver estat processats, ni jutjats ni sentenciats. Els exiliats i presos polítics catalans han de ser considerats i tractats com innocents mentre no es demostri el contrari.

 5. Una personalitat amb gran autoritat moral que és contrari a la presó preventiva com a injusta i inhumana és el Papa Francesc. El Papa ha estat convidat les les autoritats helvètiques a assistir a una sessió del Consell Mundial d’Esglésies, amb seu a Ginebra Per commemorar el 70 aniversari de la seva creació.

Comparteix aquesta entrada