Catalunya europea o Catalunya borbònica

423

El dilema es entre la Catalunya europea i lliure o una Catalunya constitucional i borbònica

1. Catalunya a Europa és lliure. No pateix repressió, ni escorcolls ni caça de bruixes, ni detinguts, ni presos polítics. La Catalunya borbònica, dins l’Espanya constitucional, no és lliure, pateix repressió, escorcolls, caça de bruixes, detinguts, exiliats, presos polítics.

2. Els presos polítics catalans a Espanya (conseller Oriol Junqueras, conseller Joaquim Forn, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart) serien ara lliures a Europa com a gent demòcrata i pacífica. Però no estan a Europa sinó a presons espanyoles perquè són tractats de criminals violents, i es troben engabiats molt lluny de Catalunya. Així la venjança dels aparells del règim espanyol és més perversa i cruel.

3. Els polítics catalans lliures a Europa (president Carles Puigdemont, consellers Toni Comin i Lluís Puig, conselleres Meritxell Serret i Clara Ponsati, diputada Anna Gabriel) son demòcrates i pacífics però a Espanya estarien ara tancats a presons com criminals violents i lluny de Catalunya. Així la venjança del règim espanyol és perversa i cruel. Afortunadament Puigdemont, Comín, Ponsati, Serret, Puig, Gabriel són lliures a estats europeus com Bèlgica, Gran Bretanya, Suïssa. Dinamarca.

4. L’aparell estatal espanyol (institucions, partits, clavegueres de l’estat, caverna mediàtica d’allà i d’aquí, sectors econòmics…) vol desacreditar i humiliar el sobiranisme democràtic i pacífic de Catalunya. Però el que queda desacreditat i humiliat és el repressor, no el reprimit.

5. Exemple. L’abat de Montserrat, Josep M. Soler, ha visitat aquest dimecres a l’empresonat Jordi Cuixart, president d’Omnium Cultural. L’endemà, dijous, l’aparell de l’estat espanyol escorcolla la seu d’Omnium. Sense comentaris. L’humiliat no és l’abat, ni el pres polític, ni Òmnium. L’humiliat és el repressor.

Comparteix aquesta entrada