El rei d’Espanya no demana perdó a Catalunya

583

Felipe VI, rei d’Espanya, no demana perdó a Catalunya en la seva primera visita a Barcelona després del seu polèmic discurs del passat dia 3 d’octubre.

1. La visita del fill de Juan Carlos I, rei imposat pel dictador Franco i que va jurar els Principios del Movimiento, es contestada pel sobiranisme democràtic i pacífic, guanyador en escons i vots en les eleccions del 21 de desembre. Provoca protestes.

2. El president Carles Puigdemont, des del seu exili a la Unió Europea, ha escrit aquest tuït: “El Rei Felipe VI serà benvingut a la República de Catalunya com a màxima autoritat d’Espanya quan demani perdó pel seu paper inconstitucional el passat mes d’octubre”. El president Puigdemont tuiteja: “La dignitat del poble de Catalunya mereix ser servida per mantenir el llegat de l’#1Oct, del #27Oct i del que vam ratificar el #21D, el camí cap a una república independent. Volem un país per a tothom i la responsabilitat és de tots”.

3. Una altra veu significativa és la d’Ernest Maragall, estretament lligat al seu germà Pasqual, que fou alcalde de Barcelona i president de Catalunya. El que ha estat president d’edat en la constitució del Parlament en la present legislatura que comença sota la repressió espanyola de l’article 155 de la Constitució, s’expressa clarament en contra de la visita reial. Diu: “El rei a Calalunya. Com gosa venir? El 3-O ell va decidir ser el rei dels policies que apallissen, dels fiscals que acusen, dels jutges que empresonen i dels corruptes que manen a l’Estat. Des d’aquell dia els catalans sabem que no tenim ni volem rei i que el futur es diu república”.

3. El rei espanyol, en canvi, compta amb el suport, entre altres, de grupuscles estrafolaris com Societat Civil Catalana, Tabernia, i el PP del virrei Enric Millo que només té 4 dels 135 diputats del Parlament de Catalunya.

Comparteix aquesta entrada