Felipe VI amaga la realitat a Davos.

317

Felipe VI amaga la realitat a Davos en una reunió de poderosos econòmics i polítics de molts països que no són tots necessàriament demòcrates.

1. El rei Borbó ha explicat els atractius que, segons ell, hi ha per invertir a Espanya. “També s’ha referit –escriu el periodista Lluís Foix en el seu blog- al conflicte de Catalunya amb la idea de que les lleis s’han de complir com s’encarrega de repetir cada dia el govern Rajoy. Catalunya com símptoma de secessionisme ha sortit en vàries sessions”. El rei espanyol, doncs, ajuda a internacionalitzar Catalunya però amaga la realitat de l’afer Catalunya/Espanya a Davos.

2. Felipe VI, que mai s’ha sotmès al veredicte de les urnes, és fill de Juan Carlos I, rei imposat pel dictador Francisco Franco i que va jurar fidelitat de manera pública i solemne a la legalitat dels Principios del Movimiento franquista.

3. Felipe VI diu que s’ha de complir la llei però amaga que el seu cunyat Urdangarin és un condemnat per corrupció i no està a la presó sinó que es dedica a esquiar i a la bona vida.

4. Felipe VI parla de Catalunya però amaga que la policia espanyola va reprimir durament el dia del referèndum de l’1 d’octubre a catalans pacífics i desarmats.

5. Felipe VI no explica que mentre ell està a Davos s’està confirmant que a Espanya governa el PP que és el partit més corrupte a Europa.

6. Felipe VI tampoc diu res de tancar les clavegueres de l’estat mentre la policia espanyola investiga les clavegueres del Parc de la Ciutadella.

7. Felipe VI tampoc diu res, al referir-se a Catalunya,  de que en una democràcia s’han de respectar els resultats electorals. Des del cap d’estat als periodistes, des dels Governs a l’oposició, des dels tribunals a la ciutadania.

 

Comparteix aquesta entrada