El règim espanyol fracassa sota el pes de les urnes a Catalunya

393

El règim espanyol ha fracassat  el 21 de desembre a Catalunya sota l’impecable pes de les urnes. Els perdedors són tots els partits menys les forces sobiranistes que obtenen una altra vegada la victòria electoral de manera democràtica i pacífica.

1. El gran perdedor es el PP, el Govern espanyol, amb quatre cares que queden per a la història amb un pam de nas. M. (punto) Rajoy, el dels papers de la Gürtel sobre els que un dia caurà el pes de la llei. La setciències impertinent Soraya Sáenz de Santamaria. El sheriff de Badalona, Xavier García Albiol. Enric Millo, el virrey del trist paperot. El Govern del PP, impulsor i executor del repressor 155, queda condemnat  a la més radical marginalitat.

2. Un altra gran perdedor es la candidatura del PSOE de Miquel Iceta que ha fet possible l’aplicació del 155 que és l’atac més dur perpetrat en els darrers quaranta anys contra Catalunya, la seva democràcia, les seves institucions i la seva convivència. Iceta, que balla movent el cul mentre el president i el Govern de Catalunya estàn a l’exili o a la presó, ha comptat amb el suport de gent que segurament li han jugat una mala passada. Josep Borrell, ministre que fou de Felipe González, que afirma que cal desinfectar la societat catalana que ell considera malalta. Ramon Espadaler, que amb Josep Antoni Duran Lleida, son els responsables de la liquidació de la històrica Unió Democràtica.

3. Un tercer perdedor es Ciudadanos. El partit ultraespanyolista i ultradretà del tàndem Albert Rivera i Inés Arrimadas han aconseguit amb demagògia i el suport de la caverna mediàtica xuclar molts votants del PP i del PSOE. Però el seu nombre de vots i escons són insuficients i inútils. Arrimadas no té el més mínim marge de maniobra per formar Govern. El seu futur personal i polític és continuar a l’oposició.

4. Un altre perdedor es Catalunya en Comú (CeC). La formació liderada per Ada Colau i Xavier Domènech paga cara la seva política d’indefinició i de falsa equidistància en la qüestió nacional. També fracassa la seva tàctica de la puta i la ramoneta. Ambdós polítics han perdut el glamour que potser tingueren temps enrere. El cop és dur per l’actual alcaldessa de Barcelona en la perspectiva de les properes eleccions municipals. Lliurar-se a les mans del PSOE del 155 és letal pels Comuns.

5. La victòria correspon a les forces sobiranistes JXCat, ERCi les CUP, encapçalades pel president CarlesPuigdemont, exiliat a Brusel-les, i pel vicepresident Oriol Junqueras a la presó. Ho destaca tota la premsa mundial.  La majoria absoluta sobiranista al Parlament té un valor extraordinària tenint en compte que aquestes forces han tingut i tenen que enfrontar-se a una ofensiva barroera i brutal per part del règim espanyol en els àmbits institucional, polític, judicial, mediàtic, econòmic. El poble de Catalunya, però, està amb els exiliats i presos polítics. El poble i els polítics sobiranistes continuen sent un exemple a Europa i al món per la seva actuació democràtica i pacífica, diguin el que diguin les instàncies policials i judicials del règim borbònic.

 

Comparteix aquesta entrada