El Papa. Rohingya prohibit a Birmania i el president Puigdemont a l’estat espanyol

396

La visita del Papa Francesc a Birmània posa de relleu la feble democràcia de la república asiàtica i del règim espanyol.

1. El poble Rohingya és una ètnia musulmana prohibida a Birmània. El president Carles Puigdemont és una realitat prohibida a l’estat espanyol com conseqüència del repressor article 155.

2. Els homes i les dones de Rohingya són refugiats perseguits pel poder militar birmà. Nacions Unides considera que aquesta minoria sense estat és víctima d’una neteja ètnica. El règim birmà no reconeix l’existència dels rohingyás, prohibeix que se’ls mencioni amb aquest nom i ordena que només es parli d’ells com immigrants il·legals.

3. El règim monàrquic espanyol actua com el règim republicà birmà. La Junta Electoral prohibeix que les emissores de ràdio i televisió públiques catalanes tractin al president i als consellers exiliats i empresonats com el que son. No reconeix la realitat de que són el president i els consellers del Govern català a l’exili i a la presó.

 
4. El Papa s’ha trobat a Birmània amb uns refugiats rohingyás. Els hi ha dit: “Estimats germans i germanes. El cristianisme ens ensenya que Déu va crear el ser humà a la seva imatge. No tanquem el nostre cor. La presència de Déu avui també es diu Rohingya”. Amb la mateixa argumentació cristiana, si el Papa visita Catalunya, o Espanya o Brussel·les també podrà  dir que la presencia de Déu avui també es diu Catalunya.

Comparteix aquesta entrada