Els presos polítics catalans poden demanar suport al Papa

472

Espanya te presos polítics catalans. Veneçuela té presos polítics. Familiars del presos polítics catalans poden demanar suport al Papa Francesc com els familiars dels presos polítics veneçolans varen fer-ho ara fa un any.

1. Els familiars de presos polítics veneçolans enviaren el 19 de novembre del 2016 una carta al “estimado Para Francisco”. Li deien: “Somos de Venezuela. Seguro que has oído sobre las angustias y sufrimientos que está pasando en estos tiempos nuestro pueblo (…) Somos familiares de quienes han alzado su voz para cuestionar las injusticias, abusos y desaciertos del gobierno (…) Por eso han terminado como presos políticos en cárceles y centro de detención de condiciones deplorables e inseguras (…) Como familiares de presos políticos, compartimos nuestro sufrimiento y angustias contigo, tu sabes del dolor y las cargas que nos agobian: visitas negadas, esperas interminables, maltratos, humillaciones, torturas físicas y sicológicas; traslados, procesos judiciales viciados y arbitrarios (… ) Queremos que alces tu voz y le hagas una solicitud específica a nuestro gobierno para que libere a TODOS los presos políticos, independientemente del proceso de diálogo en curso. No es justo que los presos políticos sean utilizados como rehenes.. No solo pedimos la libertad para nuestros familiares presos, sino que nos comprometemos en seguir trabajando para que la justicia, la paz y la fraternidad sean realidad en nuestro querido país”.

2. El Papa Francesc, com a persona humana i com creient en Jesús, és receptiu a aquestes demandes malgrat les pressions diplomàtiques. Pocs dies abans de rebre la carta dels familiars del presos polítics de Veneçuela havia dit en un discurs que la vida de Jesús és una incessant trobada amb les persones. Feia menció especial dels tancats a la presó, hagin o no infringit alguna llei. Va dir: “No oblidem que Jesús i els apòstols han tingut l’experiència de la presó. En els relats de la Passió coneixem els sofriments als quals ha estat sotmès el Senyor. Capturat, arrossegat com un malfactor, ridiculitzat, pegat… ¡Ell que és innocent! També san Pere i sant Pau estigueren a la presó”. Com tants altres innocents, bones persones portadors de pau, llibertat i solidaritat.

3. El Papa Francesc estarà d’acord, seguint aquest fil argumental, amb les paraules del president Carles Puigdemont: “Entre barrots el Govern legítim de Catalunya és més digne que els seus il·lusos carcellers”. Ja va dir Jesús unes paraules que són de vigència permanent, segons l’Evangeli de Mateu. “Feliços els perseguits pel fet de ser justos, perquè d’ells és el regne del cel (…) Veniu, beneits del meu Pare, rebeu en herència el Regne que ell us tenia preparat des de la creació del món (…) perquè era a la presó, i vinguéreu a veure’m”.

4. El Regne del que parla l’Evangeli no és el regim borbònic encapçalat per Felipe VI, fill d’un rei imposat pel dictador Franco. Per altra banda, el Papa ha visitat presos polítics. ¿Que faran els bisbes catalans? ¿Visitaran els presos polítics catalans? ¿Es rentaran les mans com Pilat?

Comparteix aquesta entrada