Si Martin Luther King fos català seria perseguit pel règim espanyol

596

El règim borbònic espanyol persegueix, jutja, condemna, engarjola a catalans demòcrates i pacífics. Si Martin Luther King hagués estat català també hauria estat perseguit.

1. Martin Luther King (1929-1968) s’oposava a la segregació dels negres. Va ser assassinat. Fou cap d’un moviment de drets ciutadans en els Estats Units. Va fer ús de la “desobediència civil” coma mitjà per tal de fer pressió per aconseguir igualtat de drets per als negres.

2. Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) va fer front al règim nazi i fou penjat. Va participar amb W.F. Canaris en la resistència i va ser executat el 9 d’abril del 1945 en el camp de concentració de Flossenburg per ordre personal de Hitler poc abans d’acabar la guerra.

3. Els germans Hans Scholl 1918-1943) i Sophie Scholl (1921-1943) van protestar contra la tirania. Foren decapitats. Van repartir fulls volants contra el nacionalsocialisme en la Universitat de Munic i per aquest motiu van ser condemnats a mort per decapitació.

4. El franciscà Maximilian Kolbe (1894.1941) a Auschwitz es va oferir que el matessin a canvi d’un altre. El van tancar dins una cel.la de fam fins que va morir.

5. King, Bonhoeffer, els Sholl, Kolbe son personatges cristians que donaren la vida en defensa de les llibertats i dels drets humans. Foren perseguits “por la ley que nos hemos dado entre todos”. Hi ha creients i agnòstics, agermanats, que demostren amb la seva actuació que la llibertat i la dignitat humanes valen la pena malgrat ser perseguits. Com a contrast, la repressió sorgida de les clavegueres de l’estat decapita les llibertats de les persones i dels pobles, trepitja els drets humans, i trenca la convivència.

Comparteix aquesta entrada