El Papa ha de defensar els ciutadans i bisbes catalans davant els atacs del Govern espanyol

362

El Papa Francesc ha de defensar la població i l’episcopat de Catalunya davant la repressió policial violenta practicada pel Govern espanyol.

1. El Govern espanyol és resisteix a acceptar la seva derrota en el referèndum de l’1 d’octubre. És com un animal ferit, desconcertat, nerviós. I un animal ferit pot tenir reaccions perilloses, més agressives, descontrolades. Per això està també contra el moderat episcopat català. L’aparell governamental espanyol, des de Mariano Rajoy i Soraya SS fins el virrei Enric Millo, sosté, en contra dels que diuen els bisbes, que la policia espanyola no ha practicat una “violència deplorable” i que cal condemnar qui “condemna la violència que sofreix el poble de Catalunya” i a aquells que “condemnen les actuacions violentes contra ciutadans pacífics”.

2. El Govern espanyol i els seus còmplices intenten imposar el seu relat a Espanya per justificar la seva repressió. Però no podran imposar aquest relat a Catalunya ni a l’estranger com ho demostren els mitjans de comunicació internacionals. Tots confien que el Papa Francesc doni suport als ciutadans, crients o no, cristians, bisbes… que estan contra la repressió, també contra la repressió violenta policial.

3. La gent del carrer que viu a l’estranger, i que no està abduïda per la caverna mediàtica espanyola, també ho té molt clar. Un exemple. Un sacerdot català envia un mail a uns coneguts d’una parròquia del Brasil interessats per les noticies que els hi arriben des de Catalunya. Escriu: “Déu vos guardi”. Ana, una dona d’aquesta parròquia brasilenya, envia quest mail:  “Buenos días. Me alegro que esteís bien. Lo que vimos por internet fue tremendpo, una brutalidad desmedida. ¡Muy triste! ¡Misericordia! Estaremos en oración. Llevamos Cataluña en nuestros corazones. Que el Angel de la Guarda de Cataluña proteja a todos los ciudadanos”. El mossèn l’ha contestat amb aquest mail: “Buenos dias. Estamos bien. Prepocupados y tristes por los maltratos causados a Cataluña por el Gobierno de Madrid. Pero ‘Dios lo dispone todo en bien de los que le aman’. Que asi sea. Ruega por nosotros. Y muchas gracias por tu recuerdo”.

Comparteix aquesta entrada