El règim espanyol perd i fa escac i mat al rei

514

Espanya perd el seu històric i actual contenciós amb Catalunya i fa escac i mat al seu rei.

1. Un règim perd quan és repressor, atempta contra els drets humans i les llibertats de les persones i els pobles, menteix i amenaça, trenca urnes, ocupa militarment (la guàrdia civil és un cos militar) i policialment (la policia nacional) el propi territori nacional o un territori nacional aliè. Per això el règim espanyol ja ha perdut abans del referèndum de l’1 d’octubre, i el sobiranisme democràtic i pacífic català ha guanyat.

2. El perdedor règim espanyol es integrat pel Govern del PP, els seus còmplices (des del franquisme i falangisme al C’s i PSOE), la fiscalia afinada, el Tribunal Constitucional desprestigiat i sectari, la manca de divisió de poders, les clavegueres de l’estat, la caverna mediàtica (des de La Razón a El País i similars)…

3. ¿I la monarquia borbònica? El lligam històric, ideològic i polític entre el dictador Francisco Franco, el rei emèrit Juan Carlos I i el seu fill Felipe VI es posa molt de relleu en el contenciós entre Espanya i Catalunya.

4. El rei és la figura clau en els escacs que és un joc civilitzat, d’estratègia, raonament i paciència. La realitat, en canvi, té poc de civilitzat i de raonable. Les fitxes blanques defensen el seu propi rei i tracten d’abatre el rei negre. Les fitxes negres defensen el seu propi rei i tracten d’abatre el rei blanc. El rei perd la corona si els adversaris juguen molt bé i fan escac i mat. El rei també pot perdre la corona si la seva dama, els seus peons, alfils, cavalls i torres juguen molt malament.

5. El règim espanyol juga molt malament en el contenciós entre Espanya i Catalunya. L’espanyolisme pot provocat un escac i mat al seu propi rei. El principal responsable avui és Mariano Rajoy. Aquest afer és aliè al sobiranisme català. I és que l’independentisme considera que entre una Catalunya republicana i una Espanya monàrquica o republicana la relació serà més democràtica, més lliure i més solidària si es tracta d’unes relacions entre una Espanya sobirana i una Catalunya sobirana.

Comparteix aquesta entrada