El Papa mediador? L’Església pot oferir els seus locals el 1-O

422

L’Església pot oferir els seus locals (escoles, parròquies…) per a celebrar el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

1. Bisbes, abats, abadesses, sacerdots, religiosos s’han manifestat a favor del referèndum i han demanat la intervenció del Papa Francesc. Una bona amiga del Papa argentí, l’argentina/catalana sor Lucia Caram considera que “el Papa hauria estat un bon mediador entre Catalunya i Espanya”.

2. Respecte a l’oferiment de locals, Enric Vendrell (director general d’Afers Religiosos dela Generalitat) manifesta a religióndigital: “Espero que no sigui necessari que l’Església hagi d’oferir els seus locals perquè es pugui votar l’1-O. La Generalitat disposarà dels locals que la immensa majoria d’ajuntaments posaran a disposició, com sempre que hi ha eleccions. En aquells municipis on no es pugui comptar amb la col·laboració municipal, el Govern disposarà dels seus propis locals. Si arriba el cas que en un municipi no es troba local, crec que caldria valorar positivament un possible oferiment per part de l’Església. Seria una cosa molt normal. Des de la recuperació de la democràcia diferents col·legis religiosos s’han utilitzat com a col·legis electorals. Al cap i a la fi, l’Església és una comunitat arrelada en un territori concret”.

Comparteix aquesta entrada