El jesuïta González Faus insulta a Lluís Llach

632

El jesuïta José Ignacio González Faus escriu un article en que insulta al cantant Lluís Llach, diputat de Junts pel Si (JxSi) al Parlament de Catalunya.

1. González Faus escriu: “Lluís Llach, que antigament ens enardia cantant L’estaca, branda ara la seva pròpia estaca contra els que no segueixen la seva forma franquista de fer política”. Qualificar de franquista a un demòcrata com Llach és un insult vergonyós. Franquisme és perseguir demòcrates. Franquisme és querellar-se contra presidents i diputats demòcrates i inhabilitar-los. Franquisme es afinar fiscals. Franquisme és emprar les clavegueres de l’estat. Franquisme és controlar des de l’Executiu un desprestigiat Tribunal Constitucional. Franquisme és acusar de colpistes als que volen urnes per votar. Feixisme es qualificar de franquista a un demòcrata com l’autor de L’estaca, cançó catalana convertida en universal contra totes les dictadures.

2. González Faus empra en el mateix article una expressió lamentable. Qualifica de “brillant subnormal” a qui va declarar el final de la història. 

3. El jesuïta i teòleg González Faus no utilitza aquest llenguatge mesquí en els seus llibres ni en les homilies que predica a la missa que celebra a les set de la tarda dels dissabtes en la capella del Centre Borja a Sant Cugat del Vallès. González Faus empra aquest llenguatge tan lamentable a les pàgines de La Vanguardia, diari nacional espanyol que va contra la sobirania de Catalunya.

4. Un home bo, culte, jesuïta, destacat teòleg de l’alliberament i cristià com José Ignacio González Faus no ha de posar-se al nivell d’altres columnistes d’aquest diari (Joaquín Luna, Gregorio Morán, José Antonio Zarzalejos, Llàtzer Moix…) que escriuen de manera despectiva contra els demòcrates que son partidaris d’una Catalunya democràtica, lliure, solidaria i sobirana. Els sobiranistes són tant respectables com els partidaris d’una regió catalana depenent d’un estat espanyol en forma de monarquia borbònica imposada, aquesta sí, pel franquisme.

Comparteix aquesta entrada