Rajoy actua com el dictador Maduro contra la democràcia

552

Mariano Rajoy (amb el suport de PP, PSOE, C’s…) considera que Nicolas Maduro és un dictador, però els legalistes Rajoy i Maduro realitzen actuacions similars contra la democràcia a Veneçuela i a Catalunya

1. Les situacions de Veneçuela i Catalunya són diferents però es donen coincidències significatives. L’oposició democràtica veneçolana reclama un referèndum, i Maduro s’hi nega. El sobiranisme democràtic català reclama un referèndum, i Rajoy s’hi nega. Ambdós fan una interpretació i una aplicació manipulada i degrada de la llei.

2. Maduro ordena que el Tribunal Suprem assumeixi les funcions de l’Assemblea Nacional veneçolana en el que és una ruptura de l’estat de dret i de la separació de poders. Rajoy amenaça en fer-se amb el control de les institucions catalanes i ordena per tots els mitjans, inclosa la guerra bruta, una actuació del Tribunal Constitucional, de la fiscalia i del sistema judicial per impedir que el Parlament català exerceixi el seu dret i el seu deure a debatre i a votar.

3. Maduro impulsa la inhabilitació de dirigents polítics democràtics com Henryque Capriles que queda inhabilitat a ocupar un càrrec públic durant 15 anys. Rajoy impulsa la inhabilitació de polítics demòcrates catalans com Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs mentre que Carles Puigdemont i Oriol Junqueras han rebut una cinquena notificació del Tribunal Superior de Justícia amb l’amenaça de responsabilitats penals amb un intent obsessiu d’impedir el referèndum.

4. Nicolas Maduro i Mariano Rajoy no rebran el Premi Nobel de la Pau.

Comparteix aquesta entrada