El fet religiós en la Catalunya independent

650

El document “El fet religiós en la Catalunya del futur. Drets humans, reconeixement i cooperació” planteja aquesta qüestió pensant en qualsevol situació en que es trobi la societat catalana, des d’una reforma constitucional a la d’un estat independent.

Aquesta proposta contempla el respecte a la pluralitat de confessions, la llibertat religiosa i la cooperació de les administracions públiques amb les institucions religioses. El document remarca que qualsevol ordenament jurídic ha de reconèixer i protegir el dret humà fonamental a la llibertat religiosa, com un dret consagrat en tots els tractats internacionals de Drets Humans. La llibertat inclou la manifestació pública de les opinions i de les creences.

Els promotors i signants del document pertanyen a nombroses entitats vinculades a confessions de catòlics, evangèlics, ortodoxos, mormons, budistes, musulmans. Les portes estan obertes a noves adhesions.

El document està destinat al Parlament de Catalunya en un acte (21 de febrer) presidir per la seva presidenta, Carme Forcadell. I amb intervencions de  la consellera Meritxell Borràs (responsable de l’àmbit d’Afers Religiosos del Govern català), Lluis Jou (president de l’Acadèmia de Legislació i Jurisprudència de Catalunya), Hilari Raguer (historiador i monjo de Montserrat) i Carles Armengol (vicepresident del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans).

(Text publicat a www.tribunacatalana.cat)

Comparteix aquesta entrada