Sobiranisme discriminat. Vidal, Fernández Díaz, Coma, Soraya.

376

Una sèrie d’afers (jutge Santi Vidal, ministre Jorge Fernández Díaz, regidor cupaire Joan Coma, vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria) demostren que hi ha un tracte discriminatori contra el sobiranisme català.

1. Unes explicacions de Santi Vidal sobre el procés sobiranista han provocat, al ser conegudes, la seva dimissió immediata. La fiscalia exprés ha actuat vertiginosament en menys de 24 hores.

2. Unes converses de Jorge Fernández Díaz han tingut unes conseqüències radicalment diferents. Fernández Díaz no dimiteix mai.  El president del Govern no condemna les declaracions del seu ministre i no el cessa. La fiscalia del Tribuna Suprem no veu cap delicte en la seva actuació. El llavors ministre del Interior havia dit que ell afinava fiscals i que es congratulava d’haver ensorrat el sistema sanitari català.

3. Joan Coma, regidor cupaire de Vic, va tenir que comparèixer davant l’AudiènciaNacional a Madrid per una qüestió d’ous. Va tenir que explicar al jutge i al fiscal que vol dir trencar ous per fer una truita.

4. La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaria, en canvi no ha tingut que comparèixer davant la justícia per la mateixa qüestió d’ous. Soraya, en una roda de premsa posterior a una reunió del Consell de Ministres, va dir textualment fa tres anys: “Si me permite la expresión un poco de andar por casa, para hacer una tortilla hay que romper huevos”.

Comparteix aquesta entrada