Les margallades de Margallo són sofismes cínics

536

1. De la boca del ministre d’Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, surten margallades sobretot quan es refereix a Catalunya com nació que aspira a la plena sobirania per les vies pacífica i democràtica. Les margallades són sofismes cínics.

2. La Real Academia Española (RAE) estableix que “sofista” és el “que se vale de sofismas”. Un “sofisma” es definit com “razón o argumento falso con apariencia de verdad”. La RAE defineix al “cínico”: “Dicho de una persona que actúa con falsedad o desvergüenza descaradas”. I defineix “cinismo” així: “Desvergüenza en el mentir o en la defensa y práctica de acciones o doctrinas vituperables”.

3. Una margallada: “S’hauria de canviar la Constitució espanyola si els catalans volen un referéndum, però els espanyols mai canviarem la Constitució espanyola pensin el que pensin i votin el que votin els catalans”.

4. Una altra margallada: “Els païssos petits s’empobreixen, i no tenen ni present ni futur….” però Margallo no diu que nacions que tenen una població similar a la de Catalunya o inferior són, per exemple, les empobrides sense present i sense futur Austria Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Luxemburgo, Noruega Suècia, Suissa”.

Comparteix aquesta entrada