La democràcia cristiana conservadora de Duran contra el “pamflet” avantguarda.cat

524

Ignasi Farreres, ex conseller de la Generalitat i un dels homes forts de la conservadora Unió de Josep Antoni Duran Lleida, decideix donar-se de baixa del “pamflet” www.avantguarda.cat

1. ”Duran. Vot perdut i sense estètica” és el post publicat el 6 de desembre en aquest blog. Ignasi Farreres, home bo sigui dit malgrat les discrepàncies, ha envia un mail que segueix a continuació. “Benvolgut Oriol, Em sap greu però et prego em donis de baixa en la relació de persones o entitats a les que envies Avantguarda.cat. La teva hostilitat a Unió Democràtica de Catalunya és tan manifesta que prefereixo no continuar rebent els teus pamflets. I ho sento; jo procuro respectar el pensament dels demés, però quan veig que et dediques a atacar sistemàticament a un partit catalanista i d’inspiració cristiana, perquè no advoca per la independència exprés, penso que fas mal a la causa del catalanisme ample i no restringit únicament a aquells que voleu la independència sense tenir la majoria dels catalans a favor. Atentament, Ignasi Farreres i Bochaca, ex conseller de Treball”.

2. La resposta a Farreres és aquesta: “Benvolgut Ignasi, Comprenc la teva postura. Et dono de baixa. Jo mateix m’he donat de baixa d’altres entitats. Em ratifico en les paraules de Francesc Torralba: ‘Em desvinculo formalment de Construïm (plataforma impulsada per Duran). No comparteixo la política que s’està duent a terme, allunyada de la meva manera de fer’”.

3. En la resposta a Farreres s’afegia aquest text: “Tan de bo sigui realitat el que he escrit a la nova directora de l’ARA, Esther Vera:
Sobirania
és la manera d’un poble
de ser lliure i solidari
amb dignitat
i efectivitat.
Ànims directora,
ARA
i per molt temps”.

4. Apunt final. Hilari Raguer, monjo de Montserrat i historiador, és la personalitat amb més autoritat per parlar d’Unió Democràtica i ha opinat sobre aquest partit en una entrevista a www.mon.cat. Raguer afirma: “La Unió de Duran i Lleida no és plenament fidel a l’esperit nacionalista i a la Unió històrica de Carrasco i Formiguera. La doctrina d’UDC és l’autodeterminació i en aquest punt Demòcrates de Catalunya són més fidels a la Unió històrica (…) Duran i els seus mantenen aquest humanisme cristià encara que la seva interpretació de la Doctrina Social de l’Església ha estat més conservadora que la de la primitiva UDC”.

5. Hilari Raguer considera que Demòcrates de Catalunya són més coherents i fidels al plantejament nacional català i a una interpretació progressista de la Doctrina Social de l’Església. Demòcrates de Catalunya és el grup encapçalat per Joan Rigol, Núria de Gispert i Antoni Castellà que es va seperar del sector duranista. Demòcrates de Catalunya es va presentar a les eleccions catalanes amb Junts pel Si obtenint 62 escons mentre que Unió va quedar-se com partit extraparlamentari, i ara es presenta a les eleccions espanyoles com a Democràcia i Llibertat.

Ah! Hilari Raguer no escriu pamflets!!!

Comparteix aquesta entrada