JFD/La sinRazón/El inMundo/ABCedario contra la convivència i el Papa

268

1. JFD (Jorge Fernández Diaz) i els pamflets La sinRazón, El inMundo i ABCedario perjudiquen la convivència a Catalunya i van contra la postura del Papa Francesc sobre l’Islam. JFD, que passa estones de relaxament al sinistre Valle de los Caidos, intenta barrejar sobiranisme (el català, no l’espanyol) amb gihadisme. Tot s’hi val per desfigurar, manipular, desprestigiar i atacar una opció legítima, democràtica i pacífica com el sobiranisme català.

2. La maquinària política i mediàtica formada per JFD/La sinRazón/El inMundo/ABCedario i algunes teles cutres vol destruir la tasca que institucions catalanes fan des de fa molts anys a favor de la integració dels musulmans en la civilització europea i en contra del gihadisme violent. Aquesta tasca es realitzada a Catalunya per molta gent pacífica i diverses institucions. Per exemple, per la Direcció General d’Afers Religiosos del Govern de la Generalitat en èpoques de CiU i del tripartit. També pel Grup de Treball Estable de les Religions en que hi participen representants catòlics, protestants, ortodoxes, jueus i musulmans. També per fundacions de partit com Nous Catalans, presidida pel pacifista Àngel Colom.

3. Afers Religiosos, Grup Estable de Religions i Nous Catalans s’identifiquen amb la postura del Papa Francesc respecte l’Islam. El Papa demana que hi hagi trobades i col·laboracions entre cristians i musulmans. Ho ha demanat moltes vegades. La última en la recent convocatòria de l’Any Jubilar de la Misericòrdia que començarà el proper 8 de desembre. Francesc diu: “La misericòrdia posseeix un valor que sobrepassa els confins de l’Església. Ella ens relaciona amb el judaisme i l’Islam que la consideren un dels atributs més qualificats de Déu (…) L’Islam, entre els noms que atribueix al creador, està el de Misericordiós i Clement. Aquesta invocació apareix amb freqüència en els llavis dels fidels musulmans (…) Aquest Any Jubilar viscut en la misericòrdia pot afavorir la trobada amb aquestes religions i amb altres nobles tradicions religioses. Demanem que ens faci més oberts al diàleg per conèixer-nos i comprendre’ns millor, i que s’elimini tota forma de tancament i menyspreu. I que allunyi qualsevol forma de violència i discriminació”.

4. Els cristians catalans i els musulmans catalans combreguen amb aquestes paraules de Francesc a favor del diàleg i la comprensió. Raonable és que aquest diàleg és realitzi en trobades, encara que JFD utilitzi i filtri fotografies amb l’intent d’embrutar als dirigents polítics o representants religiosos que treballen per la convivència entre cultures i tradicions religioses. També el Papa visita mesquites. A Turquia, Francesc va visitar la Mesquita Blava d’Estambul, acompanyat per Gran Mufi Rahmi Yaran. Ambdós varen descalçar-se els peus, baixaren el cap respectuosament en direcció a La Meca, i pregaren.

5. El destí de JFD, La sinRazón, El inMundo, ABCedario es peregrinar al Valle de los Caídos, i no imitar al Papa Francesc que mira cordialment a La Meca.

Comparteix aquesta entrada