Gregorio Morán té a “La Vanguardia” llicència per insultar també durant la Setmana Santa

530

1. Gregorio Morán té a “La Vanguardia” llicència per insultar. Sobretot en tot allò relacionat amb la dimensió religiosa de la condició humana i amb el procés sobiranista català democràtic i pacífic.

2. En l’article “Ni passió, ni glòria” (4 abril 2015) es refereix al rector d’un poble de Catalunya –sense atrevir-se a donar el nom del sacerdot i del poble- que ha rebutjat la participació de la Legión en una processó de Setmana Santa. Li diu al mossèn que “vostè és un cínic o un ignorant o les dues coses” perquè en temps del nacionalcatolicisme hi havia hagut una entesa entre l’exèrcit i l’Església.

3. El que no diu Morán, el insultador, és que els legionaris varen poder participar amb crits de “Viva la Legión, Viva España” en una processó a l’Hospitalet del Llobregat, població governada per partits auto denominats d’esquerra, amb el beneplàcit del rector Custodio Ballester. El gest d’aquest sacerdot es elogiat per Germinans Germinabit, una plataforma digital ultra catòlica. Moran i Germinans coincideixen, doncs, en el seu atac mesquí contra el sacerdot que no considera adient que Jesús clavat a la creu sigui custodiat per gent armada.

4. Gregorio Morán és el mateix que a les pàgines de “La Vanguardia” (20 setembre 2014) va insultar a Omnium Cultural, entitat que defensa democràticament i pacíficament la llengua, la cultura i la nació catalana. Morán va escriure que “Omnium es el nucli viu i enfortit de racisme i del reaccionarisme a Catalunya”. I es queda tan feliç. Certament una persona queda tranquil·la quan té necessitat de vomitar i vomita.

5. Gregorio Morán ha de saber que no està bé insultar, encara que els insultats siguin sacerdots i catalans. Algú li hauria de recordar que hi va haver un tal Luis Martínez de Galinsoga que, essent director de “La Vanguardia”, es va encarar el 21 de juny de 1959, amb el rector de la parròquia de Sant Ildefons de Barcelona, Narcís Saguer. El director Galinsoga va dir al sacerdot: “Todos los catalanes son una mierda”. I fou Galinsoga el que va acabar cobert de merda.

Comparteix aquesta entrada