Plebiscits infernals

688

1. Miquel Iceta, líder del que queda del PSC, presenta les eleccions catalanes, hipotèticament plebiscitàries segons ell, com infernals. El que és un infern fou l’Alemanya nazi i són tots els règims similars que existeixen al llarg de la història a la Terra. Un règim que, entre altres activitats monstruoses, es dedicava a assassinar milers d’homosexuals, ¿oi, Iceta? Ara Miquel Iceta ha tingut l’acudit de comparar l’infern nazi amb el procés sobiranista català, pacífic i democràtic. Vergonyós.

2. Iceta s’ha vist obligat a demanar perdó, ¿i per què no dimitir?, però es defensa fent-se seves les explicacions del periodista Rafael Jorba en el seu article “Plebiscits en democràcia” publicat el passat 25 d’octubre a “La Vanguardia”.

3. Valdria més que polític i periodista dediquessin el seu temps a escriure un article que podria titular-se “Diguem-ne democràcia constitucional espanyola sense urnes”. Les dictadures i els règims sense urnes són els que trenquen la convivència, i fan que les relacions entre les persones i els pobles es converteixin en un infern.

4. Un cristià entén l’infern, més enllà de metàfores apocalíptiques, com absència d’humanitat, d’esperança, d’amor i de Déu. Absència que comença ja ara quan es trenca el sentit de Déu i quan no es respecta als altres. Una manera de no respectar als altres és impedir el voto. El nazisme, amb plebiscits o no, és un infern a la Terra. El cas de Catalunya és radicalment diferent. Els plebiscits del nazisme no tenen res a veure amb el referèndum i les eleccions reclamats pels sobiranistes catalans. 

5. El cristià, que viu en aquesta societat i que està compromès en política, creu que fins i tot en la situació inhumana que suposa l’infern, Jesús i el seu missatge tenen significat. Així cal interpretar la frase del Credo que diu que “Jesús davallà als inferns”. El teòleg Josep M. Rovira Belloso comenta en el llibret “L’Evangeli il•lumina el Credo”: “Jesús, en el pas de la seva passió, ha baixat al més profund del dolor del món, s’ha fet solidari de tots els sofriments dels humans. Els ha pres sobre Ell”.

6. En tot cas, queda clar que a l’infern no hi ha urnes. També queda clar que un cristià, si ho considera adient en consciència, votarà.

Fotografia de FSA-PSOE

Comparteix aquesta entrada