Fe desmitificada i experimental d’un biblista

338

“Converses amb Josep Rius-Camps” d’Ignasi Moreta (Fragmenta Editorial)

         

     Sacerdot no clerical, biblista i teòleg que creu i viu la fe cristiana de manera desmitificada. Així és i pensa Josep Rius-Camps, nascut a Esparreguera el llunyà any 1933 però dedicat intensament a la investigació dels pares de l’Església i del Nou Testament sobretot de l’obra de Lluc (Evangeli i Fets dels Apostols).

     Tot això és possible gràcies a la seva molt bona salut de cos i esperit.  Brillant intel•lectual, profunditat espiritual, riquesa discursiva, calidesa humana, llibertat interior són alguns trets que permeten descriure, per simple aproximació, a Rius-Camps i el seu carisma difícil d’explicar amb paraules. Ni la seva vida acadèmica, ni la seva obra, ni la seva fe són convencionals

     Un exemple. Confessa: “Ser cristià ho identifico amb una experiència, no pas amb una professió de fe intel•lectual, però aquesta experiència l’has de poder compartir amb tothom sense necessitat d’explicitar”.

     Un altre exemple: “Jo no vull ni faré mai una història de Jesús, i menys ara que fins i tot Ratzinger s’hi ha prestat. A mi no m’interessa una biografia de Jesús sinó el que ell ha experimentat interiorment”.

     O aquest altre exemple: “L’Esperit de Déu el tenim tots (…) L’Esperit de Jesús i el meu és el mateix, no és que Jesús en tingui una mica més. L’Esperit no té quantitat”.

 

Comparteix aquesta entrada